طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق پونه، عرق نعناع، عرق مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- باقالا سبز: 2/1 یک پیمانه
- بلغور گندم: ۴ قاشق غذاخوری
- برنج نیم کوب: 2/1 پیمانه
- لوبیا سفید: 2/1 پیمانه
- سیب زمینی: ۴ عدد کوچک
- تره، جعفری، شنبلیله: ۵۰۰ گرم
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- لیموترش تازه یا لیمو عمانی: در صورت تمایل
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم. سبزیجات را به تکه های بزرگ خرد می کنیم. باقالا سبز، بلغور گندم، برنج، سبزیجات و سبب زمینی را همراه نمک، فلفل، زنجبیل و کمی زردچوبه، با مقدار آب مناسب می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی ادویه تفت داده و به مواد قبلی افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در نهایت لوبیا پخته شده را به همراه پودر لیمو به غذا اضافه می کنیم. آب حبوبات و سیب زمینی را کاملاً جدا کرده و در ظرف مورد نظر می ریزیم. بقیه مواد را می کوبیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های بلغمی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.