کاربر

گلپر

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: گوله پر، انگدان، انجدان، کوله پر، کولاپر، انجدان ابیض (سفید)، سفندلیون، جزرالبقر، انجدان طیب، انگدان خوشبو، حلتیت طیب، اسفند لیون، گلپر ایرانی، بالادرغان (ساقه)، انگذو

نوع گیاه: بوته

نام خانواده: جعفری

مزاج: گرم  و خشک

قسمت مورد استفاده: میوه، برگ، ریشه

ترکیب شیمیایی: اسانس روغنی فرار در آن و جود دارد.

مقدار و دستور مصرف: 6 الی 3 گرم روزی سه بار به صورت دم کرده.

مشخصات: میوه ی گیاهی است از تیره ی جعفری یا خانواده ی Compositae، علفی و چند ساله که کلیه ی اعضای آن معطر است. برگهای آن با چاکهای عمیق به شکل پنجه ی غاز و شبیه برگ انژلیکا میباشد به طوری که این چاک ها برگ را به چند قطعه برگ تقسیم میکند و هر قطعه ی برگ نوک تیز دندانه دار است. گلهای آن سفید و مجتمع و به صورت چتر در انتهای ساقه های گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می شود. میوه ی آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره و به طول یک تا یک و نیم سانتی متر است. این گیاه در دامنه های البرز شمیرانات و ییلاقات اطراف تهران و گچسر و مناطق غرب ایران به طور خودرو می روید.

خواص:

  1. تب بر
  2. مسکن
  3. ادرارآور
  4. شیرافزا
  5. عرق آور
  6. اشتها آور
  7. دافع بلغم
  8. درمان نفخ
  9. ضد سموم
  10. درمان زخم
  11. درمان آبسه
  12. درمان جذام
  13. درمان یرقان
  14. درمان‌ کورک
  15. درمان استسقاء
  16. درمان سوزاک
  17. زیاد کننده شیر
  18. درمان سیاتیک
  19. درمان گاز روده
  20. درمان کمر درد
  21. درمان سکسکه
  22. درمان هیستری
  23. درمان افسردگی
  24. درمان سیاه زخم
  25. ضد عفونی‌کننده
  26. درمان انگل روده
  27. درمان فشار خون
  28. درمان لقوه و فلج
  29. درمان سوزش ادرار
  30. درمان آکله (مالش)
  31. درمان سوء هاضمه
  32. درمان صرع (ریشه)
  33. درمان ضعف جنسی
  34. درمان خشونت سینه
  35. تقویت کننده حافظه
  36. درمان تنظیم قاعدگی
  37. درمان گزیدگی حشرات
  38. تقویت کننده عمومی بدن
  39. درمان قولنج (کولیت) معده
  40. درمان تشنج (جوشانده میوه)
  41. تقویت کننده مو (مالش با تنتور)
  42. درمان ناتوانی جنسی (حمام ته نشین)
  43. درمان سیاهی زیر چشم (با روغن زیتون)
  44. درمان خارش و سرخی پوست (با روغن زیتون)
  45. هر روز صبح و شب آن را به صورت بمالید جوش غرور را برطرف می کند.
  46. آن را روی کباب برگ بریزید و بخورید لخته ی خون مانده در معده را متلاشی و دفع می کند.
  47. آن را همراه با مقداری سیاهدانه به ترشیجات اضافه کنید طعم و عطر دلپذیری به ترشی شما می دهد.
  48. هشت گرم از کوبیده ی آن را در دهان ریخته بخورید و روی آن مقداری آب گرم بنوشید. برای استسقاء مفید است.
  49. آن را بخورید مدر و معرق است باز کننده ی دوران جنسی و عادت ماهیانه در زن ها می باشد برای بعضی از کرم های روده ای مفید است برای کمر درد رطوبتی مفید می باشد.
  50. روزی سه بار هر مرتبه یک قاشق مرباخوری از آن را در یک فنجان آب جوش دم کنید و آب صاف کرده ی آن را بنوشید مقوی معده و سایر اندام های دستگاه گوارش است و نفخ و سوءهاضمه را برطرف می سازد سوزاک را درمان میکند.

مضرات:

  1. مثانه
  2. تشنگی
  3. امراض ریوی
  4. بدبویی مدفوع
  5. روده های ضعیف
  6. سقط جنین (خصوصاً با شراب)
error: محتوا محافظت شده می باشد.