کاربر

گل گندم

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: قنطوریون، کوراق، گل تونکا، جوزجندم، گل عنبر، حسن یک اوتی، گل نان، گل نان روغنی، اجیله، عزیز الکبیر، جنتوریه مطوماغا (کبیر)، بمینون (صغیر)، گل بنک، جامع اللحم.

نوع گیاه: بوته

مزاج: گرم و خشک

نام خانواده: کاسنی

قسمت مورد استفاده: گل ها

مقدار و دستور مصرف: 4 الی 2 گرم روزی سه بار به صورت دم کرده.

ترکیب شیمیایی: اسید فسفریک – ملح منگنز ـ لعاب – پتاس – تانن – ماده ی سنتورین – ماده ای رنگی به نام سیانیدین و سیانیدول در حالت گلوکوزیدی.

مشخصات: گیاهی است از خانواده ی Compositae تیره ی فرعی Tubuliflora یک ساله یا دو ساله که بلندی آن چهل تا هفتاد سانتیمتر است. ساقه و برگهای آن پوشیده از تارهای پنبه ای به رنگ مایل به سفید میباشد. برگهای آن ریشه ای نیزه ای است. گلهای آن آبی و گاهی سفید میباشد طبق گل آن در انتهای ساقه ظاهر می شود در وسط آن گلهای کوچک و منظم ولی اطراف آن گل های درشت نامنظم و اغلب عقیم وجود دارد. میوه ی آن سفید است و به یک دسته تارهای حنایی رنگ منتهی می شود. این گیاه در تمام مناطق نیمکره ی شمالی پراکنده است و اغلب در مزارع غلات میروید در ایران در تمام مناطق کشور دیده میشود در منطقه ی البرز و اطراف ،تهران، بلوچستان ،خراسان کرمانشاه و بعضی شهرهای دیگر شناسایی شده است.

خواص:

  1. مقوی
  2. صفرا آور
  3. اشتها آور
  4. دافع بلغم
  5. دافع سودا
  6. آرام کننده
  7. درمان فلج
  8. درمان نفخ
  9. درمان انگل
  10. درمان صرع
  11. رفع خستگی
  12. محرک معده
  13. درمان استفراغ
  14. درمان ورم کلیه
  15. درمان هیستری
  16. درمان برونشیت
  17. درمان مسمومیت
  18. درمان مرض قند
  19. درمان سختی ادرار
  20. درمان ترک سیگار
  21. تقویت کننده معده
  22. درمان نیش عقرب
  23. درمان کزاز (بخور)
  24. درمان جوش دهان
  25. درمان سخت ادراری
  26. درمان قولنج (کولیت)
  27. کم کننده ترشح معده
  28. درمان ‌تب (دمکرده)
  29. درمان بیماری های کبد
  30. درمان سردرد (با سرکه)
  31. درمان کم خونی دخترها
  32. تقویت کننده نیروی جنسی
  33. درمان آرتروز (با شراب سفید)
  34. درمان ضعف عمومی و نقاهت
  35. درمان بیماری های مفاصل (ریشه)
  36. درمان تاول دهان (مضمضه عصاره)
  37. درمان ضعف معده (اندام هوایی گیاه)
  38. درمان ریزش مو (شستشو با دم کرده)
  39. تقویت کننده بینایی (شستشو با جوشانده)
  40. درمان گسستگی ماهیچه کش آمدن عضلات
  41. درمان اختلالات شنوایی (چکاندن با آب ترب)
  42. درمان یبوست دائم (کوبیده دو گرم آن با عسل)
  43. درمان کمردرد (روغن کنجد جوشانده بمالید و تنقیه کنید)
  44. درمان یرقان (پودر آن با زرده تخم مرغ یا تخم آن با عسل)
  45. درمان ورم لوزه (غرغره با آب بارتنگ و تاجریزی و سیاه تیس و گل گندم)
  46. درمان کچلی (مو را با خوره گذاشتن بکنید و سپس از آن با عسل به صورت خمیر بمالید)
  47. با آب دم کرده ی گل آن روزی دو بار یعنی صبح و شب چشم را بشویید ورم ملتحمه ی چشم را درمان می کند.
  48. چهل گرم از خشک آن را در یک لیتر آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید، بعد آب آن را صاف کرده و هر صبح ظهر و شب یک فنجان بنوشید اثر تب بر دارد و برای رفع بیماری های کبد و یرقان مفید است.
  49. پانزده تا بیست گرم از گل آن را در یک لیتر آب بجوشانید و آب صاف کرده ی آن را به مرور بنوشید کم خونی را برطرف می کند مدر است و در موارد استسقاء مصرف می شود، تونیک، محرک و قاعده آور می باشد برای رفع سرماخوردگی و خشونت سینه اثر نرم کننده و تسکین دهنده سرفه دارد زردی یا یرقان را درمان میکند، درد مفاصل را تسکین میدهد.

مضرات:

  1. اسهال خونی
  2. سقط جنین (آب تازه آن)
error: محتوا محافظت شده می باشد.