طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ماش: 2/1 یک پیمانه
- برنج نیم کوب: 2/1 پیمانه
- لوبیا سفید: ۱ پیمانه
- تره، جعفری، ریحان، ساقه پیازچه خرد شده: ۶۰۰ گرم
- شنبلیله خشک: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۳ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. سبزی را به تکه های بزرگ خرد می کنیم. پیاز را همراه روغن کنجد و کمی ادویه، پودر زیره و شنبلیله خشک تفت می دهیم. ماش، برنج و سبزی را به همراه آب و مقداری نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل و کمی پیاز آماده شده با حرارت ملایم می پزیم بدون آب شود، سپس آن را می کوبیم. لوبیا سفید را نیز با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم تا بدون آب شود، سپس همراه بقیه پیازها به مواد کوبیده شده اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای گوارش
- مقوی عمومی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.