کاربر

کنار

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر درخت کنار: مونبال داود – نیم – شجرة النبق ـ برگ سدر ـ سدر – سدره.

نام های دیگر میوه کنار: نبق – سنجد گرجی – بیر – ضال – زال. طبیعت آن سرد و خشک است و بعضی آن را سرد و تر میدانند.

مشخصات: گیاهی است از خانواده Rhamnaceae درختی است به بلندی حدود ده متر، خاردار با شاخه های سفید. برگهای آن تخم مرغی و نوک تیز و میوه ی آن کوچک و خوش بو به شکل و ابعاد سنجد است که بعد از رسیدن سرخ و زرد میشود طعم آن ترش و شیرین میباشد که ترش آن بیش تر است. برگهای ساییده ی آن را در بازار به نام سدر عرضه میکنند. این درخت در عربستان حبشه، آفریقای شمالی و ایران انتشار دارد و نواحی گرم را میپسندد، در ایران در اطراف کازرون جزیره ی ،خارک ،لار ،بندر عباس، اطراف نیک شهر چاه بهار، بم و نرماشیر به طور خودرو میروید. نوع پرورشی آن میوه ی درشت تر ،لذیذتر خوشبوتر و شیرین تر دارد که به اندازه ی میوه زردآلو می‌باشد.

مزاج میوه کنار: سرد و تر

مزاج چوب کنار: سرد و تر

مزاج برگ درخت کنار: سرد و تر

خواص:

  1. هسته میوه کنار را بپزید و بخورید. قابض است.
  2. پودر چوب کنار برای درمان زخم های گرم مانند زخم آبله مفید است.
  3. با آب جوشانده ی چوب کنار تنقیه کنید برای رفع جراحت روده ها مفید است.
  4. کوبیده ی برگ خشک آن را بر زخم بپاشید. زخم های عفونی را درمان می کند.
  5. نیم رطل از میوه کنار را بخورید. مسهل صفرا از معده و امعاء و مطفی حرارت است.
  6. هسته میوه کنار را بکوبید و ضماد کنید برای شکستگی اعضاء و تقویت آنها مفید است.
  7. صمغ درخت کنار را بپزید و بر سر بمالید برای رفع پوسته شدن سر وخارش آن مفید است.
  8. چوب کنار را نرم بسایید و بخورید اسهال را بند می آورد و از خونریزی معده جلوگیری می کند.
  9. خوردن ترشی رسیده میوه کنار مانع صعود بخارات به دماغ می شود و عطش را تسکین می دهد.
  10. میوه کنار را سرخ کنید و بخورید بسیار قابض است، برای درمان زخم روده ها رفع اسهال و تب های گرم مناسب می باشد.
  11. روزی سه بار کوبیده ی برگ خشک آن را با ماست مخلوط کنید و با آن زخم های اگزمایی را شست و شو دهید. آن را درمان می کند.
  12. هسته میوه کنار را آن قدر بپزید که غلیظ شود و به اعضای بدن بچه ها بمالید برای رفع سستی اعضاء و سرعت حرکت آنها نافع است.
  13. میوه کنار را خشک کنید بعد بدون هسته را نرم بکوبید و هر روز یک قاشق از آن را با شربت مخلوط کنید و بخورید. زخم معده و اسهال صفراوی را درمان می کند.
  14. خوردن آب شیرین میوه کنار مفتح سده و کشنده ی کرم معده و امعاء می باشد و اگر میوه ی رسیده ی ترش آن هم خورده شود، بازکننده ی گرفتگی های مجاری و کشنده ی کرم معده و روده است.
  15. شیره ی مغز هسته کنار را بگیرید و بخورید تب های گرم خو و صفراوی را رفع می کند، جراحت و التهاب خون را کم می کند برای درمان آبله سرخجه و سرخک نافع است، عطش را فرو می نشاند.
  16. در شکستگی های استخوانی پس از جا انداختن استخوان اگر میوه کنار را پودر کنید و با عصاره ی شیرین بیان مخلوط کرده بر عضو بمالید و آن را ببندید سبب زودتر جوش خوردن استخوان می شود.
  17. آب جوشانده ی چوب کنار را بنوشید برای جلوگیری از خونریزی و زخم روده ها و اسهالی که از ضعف معده ناشی شده باشد مفید است برای چاق شدن بدن و درخشانی رنگ چهره نافع است، دارویی بسیارمقوی می باشد.
  18. پودر برگ خشک آن را با آب در حمام خمیر کرده و بمالید و با آن شست و شو کنید و مدتی صبر کنید که روی سر و بدن بماند. برای زخم ها و پاک کردن چرک، بدن نرم و لطیف کردن پوست تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن، تحلیل ورم های گرم و تقویت اعصاب نافع است.

مضرات:

  • برای اشخاص سرد مزاج مضر است خوردن نارس آن قابض لزج و نفاخ می باشد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.