مواد لازم:
- خمیر نانوایی: ۱ عدد (۳۷۵ گرم)
- سویا: ۲ قاشق غذاخوری
- ذرت پخته: ۱ قاشق غذاخوری
- سبوس گندم: ۱ قاشق غذاخوری
- قارچ: ۸۰ گرم
- نخود فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- گوجه: ۱ عدد (۱۰۰ گرم)
- سیب زمینی: ۱ عدد (۱۰۰ گرم)
- پیاز: ۱ عدد (۵۰ گرم)
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: 3/1 قاشق چایخوری
- زردچوبه: 3/1 قاشق چایخوری
- آویشن آسیاب شده: ۱ قاشق چایخوری
- تخم گشنیز ساییده: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- نخود فرنگی و ذرت را بپرید.
- قارچ رنده درشت را در روغن با حرارت ملایم تفت دهید.
- پیاز را در مقداری روغن با شعله کم تفت دهید (ظرف جداگانه).
- سویا خیس خورده و آبکشی شده را بیفزایید و چند دقیقه مخلوط کنید.
- گوجه رنده شده، نمک و ادویه جات را افزوده و صبر کنید تا آب گوجه به خورد مواد برود.
- مواد پخته شده ولرم شده سیب زمینی خام را درشت رنده کنید و با سایر مواد و مقداری آب به خمیر اضافه کرده و مخلوط کنید.
- مقداری روغن را داخل ظرف نچسب ریخته و کماچ را داخل ظرف بریزید.
- ظرف را در مکانی گرم قرار داده و اجازه دهید ور بیاید.
- با حرارت ملایم و با استفاده از شعله پخش کن، غذا را بپزید (از نشانه های پخته شدن یک طرف خمیر، پخش شدن عطر غذا است).
- خمیر را روی یک سینی برگردانید و طرف دیگر آن را مانند قبل با شعله ملایم تر و با چرب کردن مجدد نه ظرف، بپزید.
- نکته: این کماچ را در فر هم می توان پخت.