کاربر

کلم پلو با لپه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. كلم خرد شده: ۷ پیمانه
  3. لپه: ۱ پیمانه
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم تـا بدون آب شود. کلم ها را در اندازه های ۲ سانتی خرد کرده، سپس آن را با روغن کنجد و کمی ادویه تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کلم را همراه با نمک و زنجبیل به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه لپه و کلم لایه به لایه در قابلمه می ریزیم. در انتها مقداری زعفران آب شده به پلو افزوده و با حرارت ملایم آن سپس را دم می کنیم.

خواص:

  1. تقویت عمومی
  2. مفید برای کبد
  3. ضد کلسترول و چربی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.