طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- كلم خرد شده: ۷ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم تـا بدون آب شود. کلم ها را در اندازه های ۲ سانتی خرد کرده، سپس آن را با روغن کنجد و کمی ادویه تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کلم را همراه با نمک و زنجبیل به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه لپه و کلم لایه به لایه در قابلمه می ریزیم. در انتها مقداری زعفران آب شده به پلو افزوده و با حرارت ملایم آن سپس را دم می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و چربی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.