طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- کلم خرد شده: ۸ پیمانه
- سویا درشت: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. سویا را با مقداری آب، زردچوبه، فلفل و نمک می پزیم تا آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سویا، ادویه پلویی و زنجبیل را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. کلم را ۲ سانتی خرد کرده و با کمی روغن تفت داده، سپس آن را به مواد قبلی اضافه می کنیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها در فصل پاییز
- مفید برای استخوان ها
- دارای استروژن گیاهی مفید برای خانم ها
- مفید برای روده و معده
- تقویت عمومی و جنسی
- ضد چربی و کلسترول بد
- ضد سرطان
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.