مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- بادمجان مشکی و قلمی 1 کیلوگرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- پونه یا نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
- سیر متوط 2 حبه
- روغن 5 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه کشک:
- کشک محلی 200 گرم
- مغز پسته آسیاب شده 100 گرم
- سیر 1 حبه
- پونه یا نعناع خشک 1 قاشق مرباخوری
- طریقه آماده کردن کشک به این قرار است: ابتدا کشک را خرد کرده، با 2 لیوان آب خیس کنید، به طوری که کشک ها کاملاً نرم شوند، سپس کشک را به همراه یک حبه سیر و یک قاشق مرباخوری پونه یا نعناع خشک و پسته آسیاب شده در مخلوط کن کاملاً مخلوط کنید تا به صورت خامه ای شکل در آید.
طرز تهیه:
- بادمجان ها را پوست کنده، از طول آنها را برش دهید و به مدت 20 دقیقه در آب نمک قرار دهید، سپس در صافی ریخته، بشویید، پیاز را خلال کرده، به همراه بادمجان ها و 2 لیوان آب در یک ظرف ماسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد پس از یک جوش خوردن، حرارت را کم کرده، سیر رنده شده را به همراه پونه یا نعناع به غذا اضافه و صبر کنید تا کاملاً بپزد. پس از پختن، روغن را به غذا افزوده، 10 دقیقه درب ظرف را بگذارید تا غذا خوب جا بیفتد، آنگاه غذا را در یک ظرف مناسب بکشید، برای تزیین، ابتدا مقداری کشک ساییده و پس از آن، مقداری پسته چرخ شده روی غذا بریزید. این غذا بسیار خوشمزه است، توصیه می شود هفته ای یک بار آن را میل کنید تا دچار پوکی استخوان نشوید، بهتر است بعد از خوردن کشک بادمجان، چند عدد خرما نیز میل شود، زیرا خرما به خاطر داشتن ویتامین D باعث جذب کلسیم و فسفر موجود در غذا می شود.
نکته:
- نکات لازم در مورد ساییدن کشک: بهتر است از کشک های محلی و مطمئن استفاده شود، کشک را شسته، خرد کرده و خیس کنید تا کاملاً نرم شود، سپس با همان آب در مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید و به مدت 20 دقیقه آن را بجوشانید. بعد از سرد شدن، آن را در مخلوط کن ریخته و یک حبه سیر و یک قاشق غذاخوری سر صاف، پونه کوهی یا نعناع خشک به آن اضافه کرده، به مدت یک دقیقه، آن را خوب مخلوط و بعد از آن استفاده کنید.
- بادمجان باید قلمی و بدون تخم و رسیده باشد، یعنی پوست آن مشکی و براق باشد، از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها و از بادمجان های درشت برای تهیه خوراک میرزاقاسمی و انوع کباب بادمجان می توان استفاده کرد. با بادمجان انواع غذاهای خوش مزه و متنوعی قابل تهیه است. بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آن ها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زاید آن، یعنی (سولانین) خارج شود، سپس آنها را شسته و استفاده کنید.