کاربر

کباب حسینی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):

  1. گوشت راسته گوسفند 1 کیلوگرم
  2. دنبه گوسفند 100 گرم
  3. سیخ چوبی نوک تیز 1 بسته
  4. آب 1 لیوان
  5. گوجه فرنگی رسیده 3 عدد
  6. پیاز متوسط 1 عدد
  7. نمک به مقدار لازم
  8. لیموترش تازه شیرازی 7 تا 10 عدد
  9. زعفران نصف قاشق چایخوری
  10. سیر درشت 2 حبه
  11. پونه کوهی 1 قاشق مرباخوری
  12. روغن زیتون 3 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه:

  • ابتدا گوشت را به قطعات مناسب خرد کرده، تمیز می شوییم و در آبکش میریزیم تا آب آن کشیده شود، بعد دنبه را نیز خرد کرده، می شوییم و به گوشت اضافه می کنیم، سپس سیخ های چوبی را آماده کرده، گوشت و دنبه را به صورت یک در میان به سیخ زده، در داخل قابلمه ای که قبلاً پیاز خلال کرده را در آن ریخته ایم، قرار می دهیم و آب لازم را نیز به آن اضافه کرده، حرارت اجاق را تنظیم می کنیم تا به مرور با حرارت ملایم، بپزد و آب آن تبخیر شود. اکنون گوجه فرنگی و سیرهای ریز رنده شده، روغن، پونه، نمک و زعفران را به آن افزوده، هم می زنیم و روی گوشت می ریزیم و به مدت 15 تا 20 دقیقه صبر می کنیم تا کباب آماده شود، بعد از آماده شدن، کباب ها را از ظرف خارج کرده، در دیس می چینیم و آن را با سبزیجات معطر و لیموترش تازه، تزیین و میل می کنیم، این کباب را می توانید بدون دنبه هم طبخ نمایید.

توجه:

  • برای آماده کردن کباب باید از گوشت استفاده کرد و بهترین گوشت برای تهیه کباب، گوشت گوسفند، گوساله جوان و همچنین شتر جوان است. گوشت های یاد شده را می توان هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط، کباب کرد و از آن استفاده نمود، بهتر است برای تهیه کباب و برگ و چنجه، از قسمت راسته یا فیله حیوان استفاده شود؛ اما برای تهیه کباب کوبیده، گوشت قلوه گاه حیوان مناسب ترین قسمت است.
  • گوشت حتماً قبل از مصرف، خوب شسته شود تا خون موجود در آن و نیز سایر آلودگی ها کاملاً خارج گردد، متأسفانه در کشور ما به غلط رایج شده است که گوشت های کبابی را نباید شست؛ زیرا معتقدند با این کار، کباب خراب می شود؛ در حالی که چنین عقیده ای پندار باطلی بیش نیست. خون موجود در گوشت در دراز مدت، باطن انسان را دگرگون خواهد کرد.
  • برای تهیه هر نوع کبابی باید از سیخ های مخصوص همان کباب استفاده شود؛ از جمله: از سیخ های پهن با عرض 5/2 سانتی متر برای کباب کوبیده. از سیخ های با عرض 5/0 سانتی متر برای کباب دل و جگر و قلوه. از سیخ های با عرض 1 سانتی متر برای کباب برگ، کباب گوجه فرنگی، کباب روده کباب، خوش گوشت، کباب پستان و امثال آن. از سیخ های چوبی برای کباب چوبی و کباب حسینی.
  • کباب را همیشه با ریحان تازه، گوجه فرنگی کباب شده، سماق قهوه ای یا قرمز، نان سنگک تازه کنجدی، پیاز میل کنید و خوب بجوید.
  • بهتر است کباب ها را با زغال سرخ شده یا با منقل های گازی که دارای شعله پوش هستند، بپزید تا خوش مزه تر شود، بعد از سرخ شدن زغال ها، کباب ها را روی منقل بچینید، به طوری که به یکدیگر نچسبند، بهتر است کباب ها را مکرر روی منقل برگردانید تا دو طرف آن با هم بپزد، در غیر این صورت، کباب ها روی منقل خواهد ریخت.
error: محتوا محافظت شده می باشد.