طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: 2/1 یک پیمانه
- هویج: ۲ عدد متوسط
- کشمش: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد و روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لوبیا را از قبل خیس می کنیم. لوبیا را با آب و کمی نمک و زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و زردچوبه تفت داده، سپس هویج را خلالی خرد کرده و به همراه ادویه به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه کشمش و سایر مواد آماده شده، لایه به لایه در قابلمه می ریزیم. در پایان، مقداری زعفران آب شده نیز به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- مناسب برای فصل زمستان
- مفید برای کبد
- تقویت چشم و بینایی
- تقویت عمومی بدن
- تقویت حافظه
- مفید برای کبد
- تقویت قلب
- تقویت امور جنسی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.