کاربر

پلو ماش و خرما

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. ماش: 2/1 یک پیمانه
  3. خرما: ۱۶ عدد
  4. نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
  5. زعفران آب شده: به میزان لازم
  6. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. خرما را از هسته جدا می کنیم. در صورت تمایل خرما را با کمی روغن کنجد تفت می دهیم. ماش را با آب و مقداری زردچوبه، نمک و دارچین می پزیم تا بدون آب شود. ۶ پیمانه آب داخل قابلمه می ریزیم و زمانی که آب جوش آمد، برنج، نمک و روغن را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم می پزیم تا کم آب شود. ماش را به برنج افزوده و با هم مخلوط می کنیم. خرما را موقع دم کردن برنج، در وسط آن قرار می دهیم. زعفران آب شده را به برنج اضافه کرده و اجازه می دهیم پلو با حرارت ملایم دم شود.

خواص:

  1. خون ساز
  2. تقویت جنسی و عمومی
  3. مفید برای مزاج های سوداوی و معتدل
  4. تداوم در مصرف: مفید برای اختلالات پوستی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.