کاربر

پلو ماش مخصوص

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. ماش: ۱ پیمانه
  3. عدس: 2/1 پیمانه
  4. هویج: ۳ عدد متوسط
  5. به: ۱ عدد کوچک
  6. سیب درختی: ۱ عدد
  7. گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
  8. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  9. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  10. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و حبوبات را از قبل خیس می کنیم. عدس و ماش را با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را به صورت خلالی خرد کرده و به پیاز افزوده و با حرارت ملایم تفت می دهیم. به و سیب درختی را ۲ سانتی خرد کرده و به همراه نمک، ادویه و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و کمی تفت می دهیم. گوجه فرنگی را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به بقیه مواد افزوده و مدتی حرارت می دهیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد برنج رابه آن اضافه کرده و می پزیم. زمانی که آب برنج تقریباً تمام شد ماش، عدس و مقداری روغن نیز به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. خونساز
  2. تقویت امور جنسی
  3. تقویت حافظه
  4. ملين
  5. معتدل

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.