طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: 2/1 یک پیمانه
- سبزی پلویی خرد شده: ۴ پیمانه
- زیره سیاه: ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. ماش را با آب و مقداری نمک می پزیم تا بدون آب شود. سبزی را ریز خرد کرده و آب آن را کاملاً می گیریم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. برنج را با ۶ پیمانه آب، کمی نمک، سبزی پلویی، ماش، پیاز تفت داده شده و زیره سیاه می پزیم. وقتی آب برنج تمام شد کمی زعفران به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- خونساز
- تقویت امور جنسی
- تقویت حافظه
- ملين
- معتدل
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.