کاربر

پلو زردچوبه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۴ پیمانه
  2. گشنیز خرد شده: 2/1 یک پیمانه
  3. سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، زنجبیل: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با مقداری روغن و زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را نگینی خرد کرده و همراه نمک و زنجبیل به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در آخر گشنیز را به بقیه مواد اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. برنج را با ۶ پیمانه آب و نمک می پزیم، زمانی که آب غذا تقریباً تمام شد، مواد آماده شده و در آخر زعفران کمی آب شده را نیز به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای مزاج های معتدل
  2. مناسب برای فصل بهار و پاییز
  3. ضد چربی و کلسترول
  4. ملين
  5. مفید برای کبد
  6. تقویت عمومی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.