طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور درشت جو: ۳ پیمانه
- کلم برگ سفید خرد شده: ۸ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کلم را ۲ سانتی خرد کرده و با مقداری روغن تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کلم، نمک و زنجبیل را به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم بلغور جو را به همراه ۶ پیمانه آب و کمی نمک می پزیم. زمانی که آب غذا تقریباً تمام شد. مواد آماده شده و کمی زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- ضد دیابت
- ضد پروستات
- ضد کم خونی
- مقوی برای حافظه
- ضد چربی و کلسترول
- تقویت عمومی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.