کاربر

پلو جو با ماش

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. جو: ۳ پیمانه
  2. ماش: 2/1 یک پیمانه
  3. شوید خشک: ۱ پیمانه
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، پودر دارچین: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • ماش را با آب و کمی نمک پخته تا آب آن تمام شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس مقداری پودر دارچین نیز به آن اضافه می کنیم. جو را با ۶ پیمانه آب و کمی نمک می پزیم، زمانی که آب غذا تقریباً تمام شد شوید، پیاز تفت داده شده و ماش را به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم. قبل از دم کردن پلو، مقداری زعفران آب شده به آن اضافه می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای سوداوی مزاج ها و مزاج های معتدل
  2. خون ساز
  3. تقویت جنسی
  4. تقویت عمومی
  5. تداوم در مصرف آن مفید برای اختلالات پوستی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.