کاربر

پلو جو با عدس

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت سردی

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، کاکوتی

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بلغور درشت جو یا جو درشت: ۳ پیمانه
  2. عدس: 2/1 یک پیمانه
  3. کشمش: ۱ پیمانه
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • عدس را از قبل خیس کرده، سپس با آب، مقداری نمک و زنجبیل می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده و به عدس اضافه می کنیم بلغور یا جو را با ۵ پیمانه آب با حرارت ملایم می پزیم. وقتی که غذا تقریباً بدون آب شد عدس، پیاز و کشمش را به آن افزوده، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. ملین
  2. ضد دیابت
  3. مفید برای پروستات
  4. ضد کم خونی
  5. مقوی حافظه
  6. ضد چربی و کلسترول
  7. تقویت عمومی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.