طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: سرکه، شيره، شربت سکنجبین عسلی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان قلمی: ۸ عدد
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- سیر: ۸ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بادمجان ها را با پوست روی اجاق گاز، یا روی ذغال کباب می کنیم. بادمجان باید در حدی کباب شود که پوستش نازک شود، سپس آنها را داخل آب ریخته و به آرامی پوستش را جدا کرده و در نهایت آبکش می کنیم تا کاملاً بدون آب شوند. پوست گوجه را جدا کرده، آن را ریز خرد کرده یا رنده می کنیم. پیاز را با کمی روغن کنجد و زردچوبه تفت می دهیم. سیر را ریز خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم. گوجه را همراه با نمک، فلفل و زنجبیل به پیاز و سیر افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا گوجه پخته شود. بادمجان ها را کمی کوبیده یا ساتوری کرده و به بقیه مواد اضافه می کنیم و مدتی حرارت می دهیم تا غذا آماده شود.
خواص:
- مفید برای بلغمی ها
- مقوی عمومی بدن و امور جنسی
- مفید برای کم خونی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.