کاربر

منداب

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: جرجیر – خردل بری.

نوع گیاه: بوته

نام خانواده: شب بو

قسمت مورد استفاده: دانه و برگ

مقدار و دستور مصرف: 4 الی 2 گرم روزی سه بار به صورت دم کرده.

ترکیب شیمیایی (تخم): حدود ۳۰ درصد روغن ثابت حدود ۳۰ درصد پروتئین در آن وجود دارد.

مشخصات: گیاهی است از خانواده ی Cruciferae یک ساله و کوتاه که بلندی أن حدود شصت سانتی متر است. برگهای آن بریدگی عمیق دارد به طوری که در مورد بعضی از برگها پهنه ی برگ به چند لوب یا قطعه تقسیم میشود ظاهر گیاه مثل ترب است ولی برگهای منداب در اثر فشردن بوی نامطبوعی می دهد. گل های آن درشت به رنگهای زرد کمرنگ یا صورتی کم رنگ میباشد که در گلبرگها خطوط بنفش رنگ نامحسوسی دیده می.شود. میوه ی آن کمی دراز و مخروطی به طول ۳ – ۱/۵ سانتی متر و ضخامت ۵ – ۳ میلی متر است که در داخل آن تخمهای منداب قرار دارند این گیاه در اغلب مزارع غلات ایران به خصوص در گیلان مازندران گرگان و در آذربایجان در خوی و تبریز در کرمانشاه در قصر شیرین در اراک اهواز، لرستان ایلام مهران و در فارس در بوشهر جهرم ،شیراز لار و در بندر عباس در میناب و در خراسان در بجنورد و راه بین مشهد و قوچان و در بیرجند و قائنات و در اطراف تهران در کرج و سمنان دامغان، یزد و بین قم و جندق دیده می شود.

خواص:

  1. اگر آب دم کرده ی بیست در هزار آن خورده شود، قی آور است.
  2. اگر مقدار کمی از آن خورده شود، نیروی جنسی را تقویت می کند.
  3. اگر به طور خام در سالاد مخلوط و مصرف شود محرک و مقوی معده و ضد کمی ویتامین C می باشد.

مضرات:

  • اسراف در خوردن آن مضر و موجب هیجان خون می باشد؛ لذا باید با نظر پزشک مصرف شود.
error: محتوا محافظت شده می باشد.