نام های دیگر: ملاس
مشخصات: ملاس ماده ای است که در جریان استخراج قند از چغندر قند یا نیشکر به دست می آید؛ به این ترتیب که پس از این که شیره ی قند غلیظ شده و از توربین ها عبور کرد به صورت یک شربت غلیظ باقی می ماند ملاس استخراج اول رنگ روشن دارد و ملاس استخراج دوم به رنگ کمی تیره و ملاس استخراج سوم قهوه ای تیره است.
ترکیب شیمیایی: آمید و آلبومینوئید در آن وجود دارد. در هر صد گرم ملاس استخراج اول مواد زیر وجود دارد: آب ۲۴ گرم – انرژی غذایی ۲۵۲ کالری – هیدراتهای کربن ۶۵ گرم – کلسیم ۱۶۵ میلیگرم – فسفر ۴۵ میلی گرم – آهن ۴ میلیگرم – سدیم ۱۵ میلیگرم – پتاسیم ۹۱۷ میلیگرم – تیامین 0.07 میلی گرم – رایبوفلاوین حدود 0.06 میلیگرم – نیاسین حدود 0.2 میلی گرم؛ در هر صد گرم ملاس استخراج دوم مواد زیر وجود دارد: آب ۲۴ گرم – انرژی غذایی ۲۳۲ کالری – هیدراتهای کربن ۶۰ گرم – کلسیم ۲۹۰ میلیگرم – فسفر ۶۹ میلی گرم – آهن ۶ میلی گرم – سدیم ۳۷ میلیگرم – پتاسیم ۱۰۶۳ میلیگرم – رایبوفلاوین 0.12 میلی گرم -نیاسین 1.2 میلی گرم در هر صد گرم ملاس استخراج سوم مواد زیر وجود دارد: آب ۲۴ گرم – انرژی غذایی ۲۱۳ کالری – هیدرات های کربن ۵۵ گرم – کلسیم ۶۸۴ میلی گرم – فسفر ۸۴ میلی گرم – آهن ۱۶ میلیگرم – سدیم ۹۶ میلیگرم – پتاسیم ۲۹۲۷ میلیگرم – تیامین 0.11 میلی گرم -رایبوفلاوین 0.19 میلیگرم – نیاسین ۲ میلی گرم، ویتامین A در آن وجود دارد.
مزاج: گرم و تر
خواص:
- دافع سودا
- درمان نفخ
- دارای مس
- دارای آهن
- دارای کلسیم
- دارای منیزیم
- درمان لاغری
- دارای اینوز یتول
- تقویت کننده قلب
- تقویت کننده روده
- تصفیه کننده خون
- نیروبخش و مغذی
- درمان سخت ادراری
- موثر در افزایش طول عمر
- دارای ویتامین های E، B1، B2، B6
- درمان بیماری های مفاصل و استخوان
- ملین آن را بخورید خیلی ملین است و به مزاج لینت می دهد.
- تقویت کننده کبد (با آب ریواس ۱۰ روز قبل از صبحانه میل شود)
- یک قاشق سوپ خوری از آن را با یک قاشق سوپ خوری مخمر آب جو و ۲۴۰ گرم شیر تازه و کمی خامه مخلوط کرده و در رژیمهای غذایی بیماری ارترایتیس مصرف کنید.