مواد لازم:
- بادام هندی خام 250 گرم
- ژل کتیرا 4 قاشق سوپخوری
- آب لیموترش تازه دو سوم استکان
- نمک به مقدار نیاز
- آب خنک 5/2 لیوان
- موسیر خشک 50 گرم
طرز تهیه:
- ابتدا، مغز بادام هندی را خوب بشویید و با 2 لیوان آب در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید به طوری که دانه های بادام به چشم دیده شوند و یکنواخت شود.
- سپس، نیم لیوان آب باقیمانده و آب لیموترش تازه و نمک و ژل کتیرا را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. و در ظرف لعابی بریزید.
- موسیر را تمیز و ضایعات آن را جدا کنید و خوب بشویید و به مدت یک ساعت آن را خیس نمایید و آن را بچشید، به طوری که زیاد تند نباشد، در صورت قابل قبول بودن طعم موسیر، آن را از آب خارج کرده و کنار بگذارید. در آخر، موسیرها آماده شده را به ماست اضافه کنید. همچنین می توانید موسیر تازه را رنده نمایید و به ماست اضافه کنید.
- سپس، آن را مدتی در یخچال بگذارید تا هم ببندد و سفت شود و هم طعم موسیر وارد ماست شود، بعد از چند ساعت، می توانید آن را استفاده کنید.
- اکنون، ماست و موسیر آماده است، می توانید آن را همراه با غذاهای خام گیاهی استفاده کنید و لذت ببرید.
- غلظت ماست بستگی به مقدار آب دارد.
خواص ماست و موسیر:
- این ماست، برعکس ماست حیوانی، فوق العاده انرژی زا، فاقد هرگونه اسید لاکتیک و کاملاً مفید می باشد.
- یک پیاله از این ماست، در واقع یک وعده غذایی مناسب برای یک فرد است.
- مواد چرب موجود در این ماست، برای افراد دارای اختلالات هورمونی، بسیار مفید است.
- این ماست، ساده است و مزه آن را به دلخواه می توانید با کم و زیاد کردن مقدار کمی نمک و آب لیموترش تازه تغییر دهید.
- بهتر است قبل از مصرف آن را در یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک شود و طعم خوبی پیدا کند.