کاربر

لوبیا پلو (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 4 الی 5 نفر):

  1. برنج ایرانی مرغوب 3 پیمانه
  2. سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
  3. پیاز متوسط 1 عدد
  4. لوبیا سبز (خرد شده به اندازه یک بند انگشت) 250 گرم
  5. گوجه فرنگی 3 تا 4 عدد
  6. قارچ خرد شده (در صورت تمایل) 250 گرم
  7. سیر 4 حبه
  8. فلفل دلمه نصف 1 عدد
  9. روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری
  10. زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
  11. زیره سیاه، هل و زعفران از هر کدام نصف قاشق چایخوری
  12. دارچین 1 قاشق غذاخوری سر صاف

طرز تهیه:

  • ابتدا لوبیا سبز را همراه با 2 لیوان آب در ظرف جداگانه ای می گذاریم تا بپزد، پس از آن، گوجه فرنگی ها را رنده کرده یا در مخلوط کن ریخته و مخلوط می کنیم و به همراه قارچ خرد شده، پیاز خلال شده، یک لیوان آب و ادویه جات لازم در ظرف دیگری روی اجاق می گذاریم تا بپزد. سپس، نمک و روغن را به آن اضافه می کنیم تا باحرارت کم بپزد و جا بیفتد، آنگاه مواد آماده شده را به لوبیای پخته شده، اضافه می کنیم و هم می زنیم، در اینجا لوبیا پلو را به دو روش می توان آماده کرد: 1) به صورت کته. 2)به صورت آب کش. اگر بخواهیم برنج را به صورت کته آماده کنیم، به مواد آماده شده، مقدرای آب (بر مبنای میزان برنج) می افزایم و بعد از شستن برنج، آن ها را با یکدیگر مخلوط و خوب هم می زنیم و روی اجاق می گذاریم تا بپزد و دم بکشد. اگر بخواهیم برنج را به صورت آبکش آماده کنیم ابتدا کمی روغن به ته قابلمه ریخته و کف آن را با نان یا سیب زمینی ورقه شده می پوشانیم، سپس روی آن، کمی برنج ریخته و مواد آماده شده را لابه لای آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا برنج دم کشیده و آماده گردد. هنگام کشیدن غذا، برنج را با کف گیر خوب میزنیم تا دون شود.

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.