نام های دیگر: لوبيا – اللوبيا – الفاصوليه الفصوليا – فاصوليا – قاذول، لوبیای دریایی.
مزاج: معتدل
نوع گیاه: بوته
نام خانواده: اسفناج
قسمت مورد استفاده: کلیه قسمت های گیاه
مقدار و دستور مصرف: 10 الی 5 گرم روزی سه بار به صورت دم کرده.
ترکیب شیمیایی: در هر صد گرم دانه ی لوبیا سفید خام مواد زیر وجود دارد: آب حدود ۱۰ درصد – پروتئین حدود ۲۲ گرم – مواد چرب 1.6 درصد – هیدراتهای کربن ۵۶ درصد – خاکستر 3.9 درصد – کلسیم ۱۴۴ میلیگرم – فسفر ۴۲۵ میلیگرم – آهن 7.8 میلی گرم – سدیم ۱۹ میلی گرم – پتاسیم ۱۱۹۶ میلیگرم – تیامین 0.65 میلی گرم – رایبوفلاوین 0.220 میلی گرم – نیاسین 2.4 میلی گرم – اسید سیانیدریک 0.3 در هزار – روبیدیوم – آرژینین – تریگونلین – کولین – آلانتوان – لوسين – فارئولین – فازلين – فازول – لسيتين – ساکاروز – تریپتوفان، ویتامین ها: B و B در آن وجود دارد.
مشخصات: لوبیا سفید، یکی از انواع حبوبات است که سرشار از کلسیم، پتاسیم، آهن، فسفر، نیاسین، سدیم، پروتئین، ویتامین، سلنیوم و اسید فولیک می باشد. همچنین لوبیا سفید سرشار از فیبر می باشد که مجموع تمام این خواص، چندین خاصیت درمانی را در لوبیا سفید شکل می دهند.
خواص:
- آن را پس از پختن بکوبید و ضماد کنید. باد سرخ، سودا و انواع سوختگی را درمان می کند.
- آب پخته ی آن را بنوشید مدر است حجم ادرار را زیاد میکند قاعده آور می باشد، سینه و ریه را نرم می کند.
- خوردن پخته ی آن محرک نیروی جنسی است و تولید اسپرم میکند باعث رشد و نمو کودکان میشود به استفراغ کمک میکند کلسترول و فشار خون را کاهش میدهد برای قلب و دیابت مفید است برای اختلالات روده ای و بواسیر مصرف میشود سرطان را مهار می کند.
مضرات:
- لوبیا کمی سمی است و اسراف در آن جایز نمیباشد دیر هضم و نفاخ است، اخلاط غلیظ تولید میکند و در اغلب اشخاص ایجاد نفخ و گاز مینماید مصرف زیاد آن برای افراد مسن سبب خستگی دستگاه گوارش شده و سبب خستگی جسمی و دیدن خوابهای آشفته نیز خواهد شد افراد مبتلا به کابوس و ضعف کبد، افرادی که اعضای بدن آنان زیاد خواب می میرود و افرادی که تخلیه معده ی آنان به کندی انجام می شود باید از خوردن آن مخصوصاً شب ها پرهیز کنند.