کاربر

قیمه پلو با زردچوبه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. لپه: ۱ پیمانه
  3. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  4. نمک، زردچوبه، زنجبیل، دارچین، ادویه پلویی، پودر زیره: به میزان لازم
  5. زعفران آب شده: به میزان لازم
  6. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس ادویه پلویی، پودر زیره و زنجبیل را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک می جوشانیم، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج را به همراه لپه، پیاز و مقداری دارچین، لایه به لایه درون ظرف مورد نظر ریخته و آن را دم می کنیم. موقع دم کشیدن، مقداری زعفران آب شده به پلو اضافه می کنیم. این غذا را نیز می توان به صورت دم پخت درست کرد.

خواص:

  1. مفید برای بلغمی مزاج ها در فصل پاییز
  2. مفید برای کبد و قلب
  3. ملين
  4. ضد دیابت
  5. ضد چربی و کلسترول خون

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.