مواد لازم:
- غوره عسگری و یا شیرازی به مقدار نیاز
- ظرف سفالین و یا دبه پلاستیکی یک عدد
- آب غوره به مقدار لازم
- نمک به مقدار کم
طرز تهیه:
- غوره ها را تمیز کرده، در آب کش بریزید تا آب آن ها کاملاً کشیده شود.
- بعد آنها را در شیشه های مناسبی ریخته؛ لابه لای غوره ها کمی نمک بپاشید.
- سپس، آب غوره را به آن اضافه کنید، به طوری که غوره ها را کاملاً بپوشاند.
- در انتها درب شیشه ها را محکم بسته، آن را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید تا به مرور تغییر رنگ داده، قرمز شود.
- این ترشی برای انواع غذاها و نیز عفونت های خونی بسیار مفید است.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.