کاربر

غلبه سودا

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

افراد سوداوی مزاج: سودا در طبیعت معادل خاک است. همان طور که تمام گیاهان و نباتات برای رشد و نمو نیاز به خاک دارند بدن انسان نیز برای زنده ماندن نیاز به سودا دارد. خاک مظهر رشد گیاهان و درختان است البته در صورتی که آب، هوا و نور خورشید هم باشد. (در این مثال یعنی با کمک اخلاط دیگر که دارای عنصر آب، هوا و آتش (بلغم، دم و صفرا) باشد ادامه حیات امکان پذیر است). از بین چهار خلط (سودا، بلغم، خون و صفرا)؛ سودا سنگین ترین و غلیظ ترین خلط است و در واقع رسوبات خون است که ته نشین می شود. رنگ آن قرمز تیره است. مرکز نگهداری آن طحال است که در موارد نیاز، مقدار کمی از آن وارد جریان خون می گردد تا به اعضایی که به سودا نیاز دارند غذا برساند. سودا یکی دیگر از اخلاط اربعه در بدن آدمی است و از نظر طب قدیم، (سرد و خشک) است و زیاد شدن آن در بدن انسان باعث به وجود آمدن برخی از نابسامانی ها؛ از جمله خیالات و اوهام به خصوص افسردگی و دیدن کابوس در هنگام خواب و در نهایت، ترس و اضطراب شدید می شود. این خلط با استفاده از غذاهای خاصی در بدن تولید می شود و افزایش می یابد، علم پزشکی رسوبات خون یا سدیمان خون را سودا می نامد که در طحال انسان تولید می شود. معمولاً رسوبات خون در بدن افراد سوداوی مزاج غلبه دارد و بیشتر می شود. این افراد دارای چهره ای گرفته و خسته اند و روزبه روز بر گرفتگی چهره آنها افزوده می شود و حال مساعدی ندارند. اکثر بیماران روحی را اینگونه افراد تشکیل می دهند، آنها مدام دچار خواب های آشفته و کابوس می شوند، زیرا خودخوری در آنان بسیار زیاد است، عموماً دچار عطش می شوند، از یبوست مزاج رنج فراوان می برند، خیلی زود عصبی می شوند، دوست دارند همه کارها را خود به تنهایی انجام دهند، بسیار دچار افسردگی می شوند، خیلی رئوف، مهربان و دلسوزند، با خود، درگیری فکری دارند و از آن رنج می برند.

وظایف سودا در بدن:

  1. عامل استحکام استخوان ها، دندان ها، مفاصل و…
  2. تحریک مناسب غدد درون ریز جهت ترشح کافی و به موقع هورمون ها (جهت جلوگیری از اختلالات هورمونی).
  3. تنظیم عملکرد اندام های حیاتی بدن مانند (قلب، کلیه، کبد، دستگاه گوارش و…).
  4. انتقال پیام های عصبی از مغز به سایر اندام ها و برعکس.
  5. تنظیم سوخت و ساز بدن جهت فعالیت و عملکرد صحیح عضلات (تا سودا وجود نداشته باشد حرکت، امکان پذیر نمی باشد).
  6. کمک به متابولیسم و جذب آهن در بدن.
  7. کمک به انعقاد خون و جلوگیری از هدر رفت خون
  8. افزایش قدرت باروری.
  9. تنظیم عادت ماهیانه و جلوگیری از سندرم پیش از قاعدگی
  10. تنظیم خواب.
  11. تنظیم اشتها (در زمان نیاز، به دریچه معده ریزش کرده و باعث احساس گرسنگی می گردد).
  12. تنظیم حس سیری در بدن.
  13. رشد موها و ناخن ها

علائم غلبه سودا همراه با اخلاط دیگر:

  • اگر از دم باشد: فرد زیاد حرف می زند و زیاد می خندد (این مسئله بیشتر برای افرادی پیش می آید که هنگام استرس پرخوری می کنند یا همه نوع غذایی را با هم میل می کنند).
  • اگر از سودا باشد: فرد دچار ترس و اضطراب می گردد (افرادی که از غذاهای مانده و بیات، نمک سود، غذاهای شور و… زیاد استفاده می کنند دچار چنین مشکلی می شوند).
  • اگر از بلغم باشد: فرد همیشه نا امید و افسرده است کسانی که در مصرف لبنیات زیاده روی می کنند خصوصاً لبنیات پاستوریزه و ماست از این بیماری رنج می برند).
  • اگر از صفرا باشد: فرد مدام پرخاشگری و عصبانیت دارد این بیماری بیشتر برای کسانی رخ می دهد که در مصرف ادویه جات تیز و تند، شیرینی جات و غذاهای چرب و سرخ شده زیاده روی می کنند).

مشخصات افراد سودایی: نشانه های افراد با طبع «سرد و خشک» ترشح کم تعدادی از هورمون ها مانند (تیروکسین، تری یدوتیرونین، آلدسترون، وازوپرسین و…) نسبت به طبایع دیگر، یکی از عوامل به وجود آمدن طبع «سرد و خشک» است که نشانه ها و خصایص و تمایلات ویژه ای را در این نوع افراد به وجود می آورد که عبارت اند از: لاغر اندام، قد کوتاه یا متوسط با استخوان بندی ظریف، بافت چربی بیشتر از گوشت بدن، رگ های پشت دست نازک و به رنگ (سبز آبی)، خشکی پوست، جمجمه سر متوسط و نسبتاً کوچک، ناخن های خشک، سینه کوچک در خانم ها، قفسه سینه جمع، لب و دهان کوچک و بینی قلمی و باریک، موهای سر پر پشت و ضخیم، کمتر طاس می شوند، بدن پشمالو و پر مو (مونث)، چشم ها متوسط و گاهی تنگ و ریز، داخل بینی آنان خشک است، سردی اندام های انتهایی مانند انگشتان پا، داشتن حس بویایی قوی، تعریق کم، میل جنسی زیاد ولی توان جنسی کم، خواب کم و مقطعی، کم بودن رطوبت دهان (زود خشک شدن دهان)، توان هضم غذا کم، سرعت زیاد رشد و نمو موها، اشتهای زیاد ولی کم خوراک، نکته سنج، ریزبین، همه سو نگر و محتاط، علاقه مند به کارهای فنی، پشت کار، پافشاری و مداومت در انجام امور، تابع مقررات، پافشاری در انجام امور به تنهایی، در نظر داشتن جنبه عقلانی امور تا عاطفی، پایداری در تصمیمات، امانت دار، دیر باور، عشق های گذرا، مردد و دودل در اکثر امور، وسواسی، متعصب، متغیر بودن حرکات از آرام و کند تا معمولی، صحبت کردن با احتیاط و دقت، فکر و خیال فراوان، کم معاشرت، تمایل زیاد به تنهایی و انجام کارهای انفرادی، درون گرا، شاکی از فصل پاییز، حساس و زودرنج، قضاوت گر، کم بودن انعطاف پذیری، داشتن بخل و خساست، جدی، گذشته نگر، شکاک و بد بین، کینه توز و انتقام جو، اهمیت افراطی به ظاهر خود، مغرور، لج باز و یک دنده، مستعد افسردگی، دوست شدن با آن مشکل است، تمایلات و گرایش به مواد غذایی تند و تیز، شور و شیرین، عدم تمایل به مصرف ترشیجات، تمایل به مصرف غذاهای گرمی بخش.

علائم غلبه سودا: 

  • با تمام تفاسیری که از فواید وجود سودا در بدن شد، باید اذعان نمود که در صورت غلبه سودا یا افزایش سودا در بدن، فرد دچار بیماری های خاص جسمی و روحی می گردد، لذا سودا در هر قسمت از بدن تجمع پیدا کند باعث تخریب در آن ناحیه خواهد شد بعنوان مثال:
  • افزایش سودا در مغز باعث افزایش عصبانیت، بی خوابی، وسواس، افسردگی، شخصیت دوقطبی، سرخوشی بی معنا، تصورات نادرست، توهمات و… می گردد (به طور کلی ۷۰ درصد منشاء بیماری های اعصاب و روان افزایش سودا می باشد).
  • افرایش سودا در قسمتی از مغز که مسئول تفسیر اصوات است، می تواند باعث افزایش درک صدا در سر و احساس مداوم وزوز گوش شود.
  • اگر سودا در قسمتی از مغز که مسئول تفسیر حس بویایی است رسوب کند باعث استشمام بوهای بد مانند بوی فلز و… می شود.
  • اگر سودا در قسمتی از مغز که مسئول تفسیر حس چشایی است تجمع کند باعث حس مزه فلز و… در دهان می کردد.
  • اگر سودا در عروق ریز مانند زیر بغل، پوست صورت، اطراف چشم، کشاله های ران و رسوب کند باعث سیاهی آن ناحیه می گردد (اگر خون رقیق شده و سودا از بدن دفع شود، این سیاهی نیز از بین می رود. در پیری این سودا شبیه دانه های عدس بوده در سطح پوست منتشر می شود).
  • اگر سودا در عروق انتهایی رسوب کند می تواند باعث ایجاد واریس پا، خار پاشنه پا و در روده بزرگ باعث ایجاد بواسیر شود.
  • اگر سودا در پوست رسوب کند باعث ایجاد اگزمای سودایی می شود، مثل بیماری داءالصدف (پسوریازیس)، بیماری لوپوس و…
  • افرایش رسوب سودا در مفاصل باعث درد مفاصل می گردد (افزایش رسوب اریتروسیت ها در مفاصل منجر به آرتریت روماتوئید می شود).
  • افزایش سودا در اندام های انتهایی بدن مانند انگشتان دست و پا باعث نرسیدن خون کامل، مور مور شدن، درد و زخم سر انگشتان دست و پا می گردد.
  • اگر سودا بیش از حد در بدن رسوب کند و دفع نشود، می تواند منشاء انواع سرطان ها در بدن شود، زیرا مزاج بافت های سرطانی مانند سودا، سرد و خشک است. از این رو برای جلوگیری از بروز سرطان باید سودا را از همان ابتدا که کم است، از بدن دفع نمود.
  • خستگی بدن، لاغری و پژمردگی جسم و روح، پژمردگی روح و جسم، بی نشاطی و افسردگی، یبوست مزاج و بی نشاط، خودخوری و زودرنجی، احساس سوزش در هنگام دفع ادرار، تیره بودن رنگ ادرار و مدفوع و استفراغ، سیاه و قیری شکل بودن مدفوع، دهان شور یا بی مزه، (صبح ناشتا)، بوی بد دهان، تاریکی چشم، تیرگی رنگ پوست بدن (خصوصاً صورت)، شب کوری، سوزش دهانه معده، فکر بسیار، دیدن خواب های آشفته (کابوس)، اخلاق تند و زشت، دلتنگی و بی قراری، جذام، بیماری های پوستی (سودا)، زخم شدن پوست به سبب خارش زیاد، قولنج شدن روده (بیماری کولیت)، نسیان و فراموشی (آلزایمر)، حرص خوردن زیاد، موهای فرفری و ریز و خشک، کم تر تاس می شوند، سر متوسط و نسبتاً کوچک، بینی کوچک، ناخن های خشک، خساست، جدی، چشم های متوسط، لب های باریک، تیرگی دور چشم، خورده خور و درونگرا، تمایل به شوری جات، اندام تحتانی سرد، شکاک، وسواس، اهمیت افراطی به ظاهر خود، حس بویای و شنوایی قوی، رگ نازک و باریک و باریک اندام و خشکیده، بدن عضلانی نیست، سینه لاغر، پوست خشک و تیره، منظم و دقیق، غیر منعطف، پوست سرد و خشک، دمل های چرکی، خال های سیاه و لک های تیره، اگزما و خشکی پوست، سرعت زیاد رشد مو، سفیدی زودرس موها، بدن پشمالو، زبان بدون علامت و گاهی تیره، سیری زودرس، حساس به خوردن مواد خشک، گرفتاری به یبوست بویژه از نوع کولیت یا IBS، اسپاسم های عضلانی، درد سیاتیک، بی خوابی، رویای سیاهی و دیدن پرتگاه در خواب، افسرده و گوشه گیر، احساس گزگز شدن بدن، هراس، دودلی، ترسو، مردم گریزی، علاقه به شهرت، یبس و سرد، مغرور، کینه ای، کم حوصله و کم ظرفیت، میل جنسی زیاد ولی توان جنسی کم، فکر زیاد، غلظت خون، سوزش سر معده، اشتهای کاذب، آشفتگی فکر، ترس از همه چیز و احساس نا امنی، شور بودن دهان هنگام بیدار شدن از خواب، عرق شور، توهم تخیلات، خشکی مزاج، سبکی سر و سرگیجه، شوری دهان، پرش پلک ها و دیگر اعضاء، وزوز گوش، کاهش انرژی، احساس گلودرد هنگام بلند شدن از خواب، سرفه خشک، تنگی نفس، افزایش بیماری های تنفسی در کودکان شیرخوار، درد و تیر کشیدن وسط قفسه سینه (شبیه به دردهای قلبی)، کوفتگی بدن، زود سیر شدن، خستگی زود هنگام، به هم کشیده شدن دهان، قار و قور روده ها، سیاه و تیرگی رنگ خون، فیبروم رحم، مزه فلز در دهان، ادرار کم و ناپیوسته (تکرر ادرار)، سردی انگشتان پا و گاهی دست، تولید گاز اضافه در روده ها، بوی فلزات در بینی، تیره شدن رنگ ادرار و مدفوع، گرفتگی عضلانی، خواب رفتن دست و پا
  • سوزش ادرار، سر و صدای مفاصل، بی حسی اندام ها که با راه رفتن بهتر می شود، کاهش تمایل به مصرف غذاهای سالم، سستی نبض، سرما سرما شدن استخوان های بدن، کندی عکس العمل، ریزش مو، موخوره، تیرگی رنگ چهره، چین و چروک صورت، سیاهی اطراف چشم، زخم شدن پوست به سبب خارش زیاد، رشد موهای زائد در بدن خانم ها، فکر و خیال زیاد، دل شوره و بی قراری، شک و دودلی، اندیشه های بد و خیالات حزن انگیز، بیزاری از سر و صدا، تند خویی و اخلاق تند و زشت، حس خودکشی، غم و غصه زیاد، اختلالات خواب، عدم انعطاف پذیری، بی حوصلگی در حرف زدن و شنیدن حرف دیگران، غضب، ترس و هراس بی علت، تنهایی و گوشه گیری، بی ثباتی و تغییر عقاید، فراری و متنفر از کار و فعالیت، به افراد دارای چنین علائمی که در آن ها خلط سودا غلبه کرده است و عوارض خطرناکی دارد (سوداوی مزاج) گویند، افراد سوداوی مزاج اکثراً دچار بیماری های روحی و روانی می شوند و معمولاً تا آخر عمر از داروهای روان گردان استفاده می کنند. خلاصه اگر چنین افرادی به فکر اصلاح طبع خود نباشند، شدیداً دچار افسردگی و پژمردگی روحی خواهند شد و روزه  به روز از نظر جسمی نیز لاغر و تکیده می شوند و چهره آنان دچار گرفتگی و غم می شود.

اصلاح مزاج افراد سوداوی مزاج:

  • یکی از راه های دفع سودا از بدن، خوب کار کردن گوارش و روده ها است؛ یعنی یبوست مزاج یکی از عوارض رسوب سودا می باشد. اگر افراد بخواهند همیشه سالم و شاداب باشند، باید از یبوست پیشگیری کنند. به عبارت دیگر مهمترین عاملی که افراد سوداوی مزاج را رنج می دهد داشتن یبوست مزاج است که ابتدا باید یبوست را با خوب جویدن و نوشیدن به موقع آب برطرف کنند.
  • روزی چند سیخ دنبه کباب و میل کنید.
  • سرکه 1 لیوان + عسل 1 لیوان + شیره (انجیر، توت، خرما، انگور) یک لیوان + عرق (نعناع، بیدمشک، گلاب) از هر کدام نصف لیوان، روزی 3 الی 5 مرتبه شربت کنید و میل کنید.
  • به طور کلی درمان بیماری های سودایی چند پایه دارد. یکی از پایه های آن مصرف داروها و غذاهای «گرم و تر» است که همراه آن از روغن مالی ها و چرب کردن پوست به وسیله روغن های گیاهی مثل روغن زیتون، روغن کنجد و… استفاده می شود.
  • استشمام عطر گل محمدی، عطر یاس، عطر بهار نارنج برای درمان تجمع سودا در مغز نیز توصیه می گردد.
  • در کنار این داروها از بادکش گرم، حجامت عام دو مرحله هر ماه یک مرتبه در 17 یا 19 یا 21 ماه قمری و حجامت ساق پا (2 هفته یک بار از حجامت عام دوم)، فصد و زالو درمانی هم می توان استفاده کرد. یکی دیگر از درمان های اصلی در رفع سودا رژیم های رفع سودا است.
  • بدترین نوع تغذیه خوردن غذاهای «سرد و خشک» بدون مصلح است که برای بدن مضر هستند. افزایش سردی و خشکی با هم، مشکلی در بدن ایجاد می کند به نام سودا که منشاء بسیاری از بیماری های صعب العلاج و خطرناک است.
  • یکی دیگر از راه های ورود سودا به بدن مصرف مواد مخدر و الکل است. مواد مخدر دارای یک گرمی ابتدایی و یک سردی انتهایی است؛ بنابراین مصرف مداوم، باعث رسوب شدید سودا در بدن می شود. به همین دلیل، این نوع افراد همیشه دارای اندام لاغر، سیاه چرده، خواب آلود، دارای تصورات ذهنی نادرست و تصویرگری غلط مغزی هستند. الکل نیز همین تأثیر را بر بدن می گذارد.
  • کسانی که دچار چنین طبعی می شوند، اکثراً مبتلا به یأس، ناامیدی و ناراحتی های فکری و روحی هستند، دائم در خود فرو می روند، خودخوری می کنند و اکثراً برای آرامش خود گریه می کنند. این افراد باید از خوردن غذاهای چرب، شور، مانده و بایت به خصوص گوشت، ماهی دودی، شیرینی جات مصنوعی، ادویه جات و به خصوص چای خودداری و بیشتر از مسهل های گیاهی مانند قدومه شیرازی، بارهنگ، تخم ریحان و مرو استفاده کنند و در بین غذا از نوشیدن مایعات، به ویژه آب یخ و نوشابه های گازدار و دوغ خودداری نمایند.
  • این افراد باید از مصرف کشک و ماست نیز بپرهیزند، صبح ها مصرف پنیر همراه با چای شیرین برای اینگونه افراد فوق العاده زیان آور است. رسوبات خون در این نوع افراد افزایش می یابد و اکثراً دچار یبوست مزاج می شوند.
  • استفاده از غذاهای گیاهی مانند آلو، اسفنجاج، کدو تنبل و هویج فرنگی پخته بسیار مفید است. همچنین استفاده از سالادهای فصل با مقداری جوانه گندم قبل از غذا و نیز مصرف آش جو، اثرات مفیدی برای این افراد دارد. گردش و تفریح در جاهای خوش آب و هوا نیز بسیار مفید است.
  • از تمام غذاها و نوشیدنی هایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و خشک هستند، پرهیز و در صورت ضرورت و نیاز، حتماً با مصلحات آن و به مقدار خیلی کم استفاده کنند.
  • گرایش به معنویات: توکل و رضایت، نماز خواندن، تلاوت قرآن، روزه داری و …
  • ورزش های ملایم، پیاده روی (مخصوصاً روی سنگلاخ)، اسب سواری، تیراندازی، شنا و …
  • خوردن گس مزه ها مانند سرکنگبین گرم، یک لیوان شب ها قبل از خواب میل کنید.
  • ترکیب (2 قاشق غذاخوری خاکشیر + یک قاشق مرباخوری ترنجبین) را با یک لیوان آب ولرم صبح ناشتا میل کنید. (80 روز)
  • خوردن ارده با شیره انگور (هفته ای 5 وعده صبحانه)
  • زیتون 7 عدد صبح ها مفید است.
  • خوردن گرمی ها مخصوصاً غذاهای گرم و تر.
  • حرف زدن، آواز خواندن، گریه کردن هدف دار، تماشای طبیعت و زیبایی ها، گوش دادن به نواهای آرام و …
  • روزی یک عدد زردک را بخارپز کنید و صبح ناشتا میل کنید.
  • یک کیلو چهار شیره (شره انگور + شیره انجیر + شیره خرما + شیره توت) + یک کیلو عسل + یک کیلو ارده + مغز پسته + هل سبز + کنجد + مغز گردو + بادام هندی + فندق + بادام درختی + جنسینگ سرخ دختر پیچ از هر کدام 100 گرم + زعفران یک مثقال، همه را آسیاب کنید و با چهار شیره و عسل و ارده مخلوط کنید و هر روز صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری از این ترکیب میل کنید.
  • بابونه شیرازی + چای کوهی + افتیمون + سنبل الطیب + بادرنجبویه همه را به یک نسبت ترکیب و آسیاب کنید و یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را با یک لیوان آب دم کنید و با عسل شیرین کرده و روزی یک تا سه لیوان میل کنید.
  • روزی یک لیوان ماء الجبین افتیمونی میل کنید. (زنان حامله تنها پودر آب پنیر بخورند)
  • گلاب + اسطوخدوس + افتیمون + بادرنجبویه + گل گاوزبان + شکر سرخ + بسفایج + هلیله سیاه + گل بنفشه، دستور ساخت شربت: بجز افتیمون، سایر اجزاء را یک شبانه روز در گلاب و آب خیسانده بعد بجوشانند تا مایع نصف شود. سپس آن را صاف کرده شکر بدان اضافه کنند و با حرارت ملایم بجوشاند تا قوام آید، آنگاه، افتیمون را در کیسه ای ریخته و داخل ظرف بگذارند تا همراه سایر ادویه دو تا سه جوش بخورد. بعد آن را خارج کنند دارو را تا گرم است در ظرف شیشه ای ریخته در آن را ببندند تا به آرامی سرد شود. (بسیار مجرب)

درمان لکه های سودایی:

  • اگر دچار سودا شده اید ضمن پرهیز از خوردن: سرکه، ترشیجات، غذاهای بودار و سرخ کرده، انواع کنسرو، چربی جات، تخم مرغ، نوشابه های الکلی، ذرت، کنگر، نعناع، برنج، پیاز، تره، گشنیز، بادمجان، آدامس، نارگیل، چای پر رنگ، شکر، عسل، میخک، زنجبیل، دارچین، انواع فلفل، کاچی، حلوا، ارده، حلوا ارده (حلوا شکری)، خرما، شیره خرما، کشمش، روغن زیتون، مغز گردو، پسته خام و همچنین پرهیز از آب سرد، هوای سرد، مکان های گرم، گرد و غبار، شستشو با تاید، صابون، شامپو و مواد شیمیایی دیگر و پوشیدن لباس های نایلونی و پلاستیکی و پشمی. باید داروهایی که موافق این بیماری است بیشتر مصرف کنید، مانند: آش جو با آبغوره، آش تمرهندی، جگر سیاه، آبغوره، آب لیمو و آب دمکرده رقیق شاه تره.
  • برای درمان سودا باید لوبیا را بپزید، بعد له کرده و شب ها بر آن ضماد کنید.
  • آب مغز گردوی تازه را بگیرید و روی آنها بمالید.
  • برگ اسفناج را در روغن زیتون بپزید و شب ها بر آن ضماد کنید.
  • صد گرم برگ تازه تاجریزی سیاه را به مدت ۱ هفته در ۲۰۰ گرم روغن زیتون بخیسانید و هر روز به صورت کمپرس روی آن بمالید.
  • روغن هسته زردآلو را روی آن بمالید و یا هسته هلو را کوبیده و بر آن ضماد کنید.
  • جوهر لیمو را در آب جوش حل کنید و روزی ۳ بار روى آنها بماليد.
  • صبر زرد و رنگ ساییده را به میزان مساوی با ماست مخلوط کنید و بمالید.
  • زاج سفید، گوگرد و سنجرف را به میزان مساوی نرم بسایید و با ماست مخلوط کنید و بمالید.
  • مقل ازرق را بسوزانید و سوخته آن را با شیر گاو خمیر کرده، روی زخم ها بمالید.
  • مرک باد، مقل ارزق و صبر زرد از هر کدام ۱ مثقال را نرم بسایید، بعد با شیر گاو خمیر کنید و روزی ۳ بار روی سودا بمالید.
  • دویست و پنجاه گرم جو، ۱۰۰ گرم عناب و ۱۰۰ گرم عدس را در پنج لیتر آب بجوشانید که سه لیتر بماند، بعد آب صاف کرده آن را چند روز صبح ناشتا میل فرمایید و تفاله آنها را تا گرم است روی آن ضماد کنید.
  • عسل را با رب انار مخلوط کرده و بر آن ضماد کنید.
  • گوگرد، مازو، قمبلیله، مردار سنگ طلایی، رنگ نساییده، برگ زیتون، گل هماض، شاه تره و صبر زرد از هر کدام ۲ مثقال را نرم بسایید، بعد با کره گاو یا مغز قلم گاو مخلوط کرده و بمالید.
  • گوگرد احمر، مردار سنگ طلایی، مردار سنگ نقره، سنگ لاسرخ، کف دریا، زنگار، صبر زرد و سوخته شیره خشخاش از هر کدام ۱ مثقال را نرم بسایید، بعد با ۲۴ مثقال مغز قلم گاو مخلوط کنید و روی سودا بمالید.
  • سدر، قرقروت و جوش شیرین را به میزان مساوی در آب جوش حل کرده و روزی ۳ بار زخم را با آن بشویید.
  • برگ گشنیز، برگ کاسنی، شاه تره، گل خطمی و خرفه خشک را به میزان مساوی بجوشانید تا همه آب آنها بخار شود، بعد سلف آن را مثل حنا روی آن ببندید و ۳ ساعت به ساعت عوض کنید و این کار را چندین روز ادامه دهید.
  • قرقروت، جوش شیرین و گل همیشه بهار را به میزان مساوی با هم مخلوط کرده و با شیر گاو خمیر کنید و بمالید.
  • شیره کوکنار، صبر زرد و مقل ارزق را نرم بسایید، بعد با وازلین خمیر کنید و روزی سه مرتبه بمالید.
  • کندش را نرم بسایید، بعد با آب مخلوط کنید و روی سودا بمالید.
  • سیاهدانه کوبیده را با گلاب مخلوط کرده و بر آنها ضماد کنید.
  • باروت، گل همیشه بهار کوبیده، شوره قلمی و رب نارنج را به میزان مساوی با هم مخلوط کرده و روزی ۳ بار بمالید، بهبود می یابد.
  • صبر زرد، سوخته شیره خشخاش، صبر سیاه و سنگ لاسرخ را به میزان مساوی بسایید، بعد با شیر مادری که دختر شیر می دهد خمیر کرده و روزی ۳ بار روی زخم سودا بمالید.
  • ته خیار که تلخ است را آن قدر بر روی زخم بمالید تا کف کند و سفیدی ته خیار ظاهر شود، بعد آن خیار را در چاه فاضلاب بیندازید تا نابود شود.
  • علف گزنه را با شاه تره بکوبید، بعد با شیر گاو خمیر کرده و شب تا صبح روی سودا ببندید.
  • گل ریواس، علف گزنه، شاه تره و کف دریا از هر کدام ۱ مثقال را با رب نارنج مخلوط کنید و هر شب روی زخم سودا بمالید.
  • رب نارنج را روزی شش مرتبه، به فاصله های مساوی روی سودا بمالید.
  • برگ، تخم و ریشه کاسنی را نرم بسایید، بعد با خرفه تازه بکوبید و مثل خمیر درآورده، شب ها به موضع ببندید و ۴۰ شب این عمل را تکرار کنید.
  • آب گل تازه بهارنارنج را با ۲ مثقال سدر و ۲ مثقال گل بنفشه مخلوط کنید و به زخم سودا بمالید.
  • روزی ۲ بار، هر مرتبه ۲ تا ۳ قاشق برگ ساییده باباآدم را در نیم لیتر آب، ۱۰ دقیقه بجوشانید و محل سودا را با آب آن بشویید.
  • محلول اسید بوریک قوی را با آب اکسیژنه مخلوط کنید و با فشار روی سودا بپاشید.
  • درمان سودای شدید: برای درمان سودای شدید باید سیب زمینی خام را رنده کرده و با روغن زیتون مخلوط و هر شب تا صبح بر آن ضماد کنید.
  • درمان سودای کهنه: برای درمان سودای کهنه و مزمن باید کلاهک های بادمجان را خوب بجوشانید تا آب آن کمی غلظت پیدا کند، بعد آب آن را صاف کرده و روی مقداری تخم کتان بریزید و مجدداً بجوشانید تا غلیظ شود و به صورت ضماد به کار ببرید. یا نشادر، گوگرد زرد، زاج سبز و شنجرف از هر کدام ۵۰ گرم را نرم و مخلوط کنید و هر شب کمی از آن را با ماست ترش ترکیب کرده و بمالید.

غذاهای مفید برای افراد سوداوی مزاج:

  • شیر سویا، فلافل با جعفری، خامه سویا، فلافل تنوری، سوپ شلغم، فلافل ساده، سس زیتون، سس مایونز گیاهی، حلیم گندم با مغزیجات، کتلت سویا با گندم جوانه زده، خورش فسنجان با کدو حلوایی، خوراک صیفی جات، خورش کرفس ۱، آش گندم با کرفس، آش حبوبات ۱، خورش فسنجان با سویا، خورش شهد فسنجان، پنیر سویا، سمنو با رب انار، سوپ کلسیم، کماچ ساده، سس گل کلم، کشک سویا، حلیم گندم با شیر سویا، خورش به، آش کلم بروکلی ۲، خوراک لوبیا قرمز، کتلت هویج و سیب زمینی، خوراک کدو حلوایی، سوپ کلم بروکلی ۲، خوراک نخود با سیب زمینی، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش هویج و به، آش گندم با تره، خوراک نخود فرنگی با شوید، کماچ سویا، کلم پلو با سویا، نخود فرنگی پلو ۱، خورش بامیه با قارچ، خوراک گل کلم، همه غذاهای گرمی بخش، مانند: گوشت گوسفند، گوشت شتر، گوشت کبوتر، گوشت گنجشک و گوشت سار، در صورت مصرف برنج، حتماً از شوید و زیره سیاه استفاده شود. سبزی جات گرم، مانند: نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، انواع کلم، ساقه کرفس، عسل، توت، کشمش، انجیر، خرما، هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، زیره و استفاده از بذرهای ملین، مانند قدومه شیرازی تخم شربتی و سایر ملین های ملایم از خوراکی های مفید برای افراد سوداوی مزاج است.

غذاها و اعمال مضر برای افراد سوداوی مزاج:

  • خوراک عدس و اسفناج، خوراک عدسی ساده، خوراک قارچ طعم دار، یتیمچه، خوراک بادمجان و عدس، خوراک کدو بادمجان، سوپ قارچ ۱، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک عدسی با قارچ، عدس پلو ساده، آش مرزه، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، سوپ کدو خورشتی، خوراک قارچ و لوبیا سبز، آش گوجه فرنگی ۱، خوراک بورانی، خوراک سویا و عدس، خوراک قارچ و سیب زمینی، خوراک باقلا، خوراک نخود فرنگی و ذرت، خوراک کلم بروکلی، آش سماق، خورش قیمه بادمجان، خورش شوید باقالی.
  • پرهیز از القای بیش از حد انرژی به بدن یا غذا مانند وسایل الکتریکی و الکترونیکی، تلفنی همراه، امواج الکترومغناطیسی، الکل، غذاهایی که در دستگاه های پخت یا گرم کننده سریع، سریع پخته می شوند.
  • پرهیز از فشار خیلی زیاد به بدن، کار فکری شدید، کم خوابی، استفاده از غذاهایی که به آن ها مواد نگهدارنده یا رنگ های خوراکی زده اند و ماندگاری آن ها طولانی تر از حد طبیعی شده است.
  • پرهیز از خوردن میوه های غیر فصلی و گلخانه ای که از نور خورشید بی بهره بوده اند.
  • در معرض سرما یا گرمای شدید قرار گرفتن بیماری های مزمن و طولانی، تماس زیاد با مواد شیمیایی، شوینده، آسیب­های مکرر موضعی که منجر به خون مردگی شود مثل آسیب­های جسمانی بعد از ورزش ها، بی تحرکی جسمی: این مسأله باعث خفه شدن حرارت غریزی و بروز سردی خواهد شد. اگر امکان ورزش وجود ندارد باید از طریق روزه و کم خوری آن را جبران کرد.
  • بی تحرکی فکری که راه درمان آن مطالعه، تفکر، بازی های فکری است.
  • بی تحرکی جنسی که به دو حالت ممکن است منجر به افزایش سودا شود: اول این اینکه نه تحریک جنسی وجود دارد و نه تخلیه جنسی حالت دوم که نسبتاً شایع تر است که تحریک جنسی وجود دارد، اما منجر به تخلیه نمی شود.
  • تماس مستمر با بوهای بد (مثل کارگران دباغی ها) یا بوهای بسیار گرم، نبودن انس: چه از نوع زمینی و مادی یا از نوع آسمانی و معنوی آن، تماس مستمر با سردی ها؛ مثل وسواس که از سویی یک بیماری سوداوی است و از سویی تماس مستمر با آب، خود باعث تشدید غلبه سودا خواهد شد.
  • سموم و انواع کودهای شیمیایی، نگاه کردن به اشیاء سیاه رنگ به مدت طولانی، غذاهای حرام، میوه های نارس، معده بسیار سرد یا بسیار گرم، کبد بسیار سرد یا بسیار گرم، غم مستمر و نخندیدن زیاد، آپارتمان نشینی، آلودگی هوا، آلودگی های صوتی، خندیدن و شادی زیاده از حد، سوء ظن، قرار گفتن در مکان های استرس زا.
  • نشستن مداوم، ایجاد سودا در پایین تنه و اندام تحتانی می کند که نمونه آن، واریس است.
  • پرهیز از خواب صبح، خواب غروب و زیاد خوابیدن.
  • پرهیز از قرار گرفتن در معرض موج انفجار.
  • پرهیز از پرخوری، ریزه خواری، ایستادن غذا خوردن.
  • پرهیز از مصرف داروهای سردی بخش.
  • بادمجان، موزهای پرورشی، سویا، مواد غذایی غلیظ، لازانیا، اسپاگتی، ماکارونی، روغن های صنعتی، غذاهای مانده، انواع تن و کنسرو، آبلیموی صنعتی، سوسیس و کالباس، کلم بروکلی، غذاهای نمک سود مانند ماهی دودی، افراط در خوردن سیب زمینی، ماهی شور، خیارشور، نمک زیاد، پنیر شور، گوشت گاو و گوشت حیوانات پیر، همچنین غذاهای مانده و بیات، ماست، پنیر، چای شیرین، شیرین جات قنادی و مصنوعی، ترشیجات و سرکه های صنعتی، غذاهای شور، گوجه فرنگی، سس، رب، همه غذاهای ساندویچی، آب یخ، مرغ، و تخم مرغ ماشینی، ماهی، برنج سفید، خوراک عدس (عدسی)، نوشیدن مایعات همراه با غذا، غذاهای سرخ شده، غذاهای فریز شده، غذاهای زودپز شده، تنقلات مصنوعی مانند: شکلات، پفک، بیسکویت، یخمک، چیپس، کاکائو و …
  • افراد سوداوی مزاج باید از نوشیدن چای به خصوص چای شیرین و همچنین نسکافه، قهوه و دوغ جداً خودداری کنند، معمولاً افراد سوداوی مزاج علاقه فراوانی به نوشیدن چای، دوغ و ماست پیدا می کنند که باید از مصرف آنها بپرهیزند.

نشانه های افراد با طبع سرد (سرد مزاج):

هورمون هایی مانند(تیروکسین، تری یدوتیرونین، کورتیزول و …) در بدن این نوع افراد کمتر از «گرم مزاجان» ترشح می شود بنابراین نشانه های زیر بروز می کند که عبارت اند از:

  1. با خوردن غذاها ی سردی بخش دچار مشکلاتی مانند :(سستی و بی حالی، ریزش آب از دهان، عصانیت، خواب زیاد، ناراحتی های پوستی و… ) می شوند.
  2. هر چه از غذاهای گرمی بخش استفاده کنند شاداب ترند.
  3. سفیدی زودهنگام موها.
  4. توان جسمی و جنسی ضعیف تر نسبت به گرم مزاجان.

نشانه های افراد با طبع خشک (خشک مزاج):

هورمون های وازوپرسین و آلدسترون در بدن این نوع افراد کمتر ترشح می شود که باعث دفع بیش از اندازه آب می گردد که این امر نشانه هایی را در بر خواهد داشت که عبارت اند از:

  1. مستعد لاغری و فشارخون پایین.
  2. به سختی چاق می شوید.
  3. مستعد خشکی اعم از داخل یا خارج بدن مانند: (خشکی پوست، خشکی و سر و صدای مفاصل، خشکی داخل بینی، خشکی روده ها و یبوست و…)
  4. قدرت صحبت با صدای بلند به مدت طولانی را ندارند چون سریع دچار خشکی گلو می شوند.
  5. پیدا بودن مفاصل بدن همچون (ترقوه، دنده ها و …)
  6. بد زخم بودن (به واسطه عدم لطافت و کم بودن حالت ارتجاعی پوست).
  7. در خانم ها صاحب سینه های کوچک.
  8. کم جواب.
  9. موهای پر پشت و ضخیم
  10. حس بویایی و چشایی قوی.
  11. حالات روحی و روانی خاص مانند: (زود عصبانی شدن، سخت کوش، سخت گیر، جدی، با اراده، بدبین، لجباز و یک دنده، پایداری در قهر و آشتی، پایداری در اعتقادات چه خوب چه بد و …).
  12. سردی انگشتان دست یا پا یا هر دو در اکثر مواقع.

نکته:

  • به هم کشیده شدن دهان: همان طور که در مطالب قبل بیان شد سودای اضافه که نتواند از طریق کلیه ها دفع گردد از طرق دیگر دفع می گردد. یکی از این راه ها، بزاق دهان است. چون سودا از مواد اسیدی نیز تشکیل شده است دهان به محض قرار گرفتن در محیط اسیدی منقبض می شود؛ این کار برای جلوگیری از آسیب بافت های دهان انجام می شود. درمان به هم کشیده شدن دهان: رعایت تمام توصیه های غذایی ذکر شده هنگام غلبه سودا.
  • سیاه و تیرگی رنگ خون: ۵ درصد هموگلوبین (خون انسان) از آهن تشکیل شده است که هنگام غلبه سودا، شکسته شده، با اکسیژن داخل خون ترکیب شده و رنگ تیره به خود می گیرد. هر چه غلبه سودا ناشی از استرس بیشتر باشد. این تیرگی نیز بیشتر خواهد بود و نشانه دفع زیاد آهن و مواجهه با فقر آهن است که افراد پر استرس خصوصاً خانم ها هنگام عادت ماهیانه بیشتر با آن روبه رو هستند درمان: بعد از اصلاح تغذیه و مصرف مایعات کافی مصرف دمنوش (آلبالوخشک + بابونه + بادرنجبویه) با عسل روزانه ۲ تا ۳ لیوان، پسته، زردآلو، اسفناج، زرشک، مرکبات، انجیر، روغن زیتون، گندم جوانه زده، نان سبوس دار، کلیه حبوبات، میوه جات فصل از مواد مفید جهت درمان تیرگی خون ناشی از غلبه سودا می باشند.
  • مزه فلز در دهان: مازاد آهن تخریب شده موجود در خون ناشی از غلبه سودا، در جریان خون قرار گرفته و از طریق بزاق روی زبان قرار گرفته و فرد این مزه را حس می کند. راه درمان: رعایت کلیه توصیه های مربوط به غلبه سودا، افزایش مصرف مایعات خصوصاً میوه جات آب دار. افزایش مصرف روغن زیتون، استفاده از دمنوش (اسطوخدوس + هوفاریقون + بهارنارنج ) با عسل روزانه ۳ لیوان نیم ساعت قبل از وعده های غذایی، خوردن یک قاشق چایخوری آویشن پودر شده بعد از وعده های غذایی حفظ آرامش و دوری از استرس و عصبانیت نداشتن یبوست با رعایت آداب غذا خوردن، حذف کلیه، غذاهای ممنوعه.
  • بوی فلزات در بینی: قسمتی از مغز انسان مسئول تفسیر حس بویایی است. در غلبه سودا، گلبول های قرمز شکسته و تخریب شده و اکسیده می شوند. آهن موجود در خون هنگام اکسیده شدن، بوی آهن زنگ زده می دهد. مقداری از این گلبول های تخریب شده توسط کلیه و ریه ها از بدن دفع می گردند. اما اگر تعداد این گلبول ها زیاد باشند، بدن برای دفع آنها به زمان بیشتری نیاز داشته بنابراین، این مواد زائد که بوی آهن زنگ زده می دهند دوباره وارد جریان خون شده و زمانی که به آن قسمت از مغز که مسئول تفسیر حس بویایی است می رسند، بوی فلز حس خواهد شد. درمان: افزایش مصرف موادی که سرشار از پتاسیم است تا هر چه سریع تر این مواد زائد را از بدن دفع نماید مانند: بادام، سیب درختی، خربزه، مرکبات شیرین مانند نارنگی، لیموشیرین، پرتقال، لیموترش و…)، موز كاملاً رسیده و… افزایش مصرف مایعات خصوصاً میوه جات آب دار. مصرف دمنوش (بابونه + گل گاوزبان + سنبل الطیب) با عسل روزانه ۳ لیوان کاهش مصرف نمک، گوشت قرمز، لبنیات و تخم مرغ. مصرف سبزیجات تازه همراه غذا.
  • کاهش تمایل به مصرف غذاهای سالم: خودخوری و عصبانیت زیاد که غلبه سودا را در بر دارد باعث اسیدی شدن معده و برگشت اسید معده به سمت دهان می شود، منافذ روی زبان برای محافظت از خودشان، منقبض شده بنابراین کمتر مزه ها را تشخیص می دهند. بنابراین فرد، بیشتر به غذاهای تند و تیز، شور، شیرینی زیاد، سرخ کردنی ها و کلیه غذاهای ممنوعه و پرمزه علاقه پیدا می کند. درمان: حفظ آرامش و دوری از استرس، اضطراب و عصبانیت های بی مورد. رعایت آداب غذا خوردن، شستشوی زبان با مسواک بعد از هر وعده غذایی، خوش کردن ذائقه با مصرف مواد غذایی سالم (البته آرام آرام). کاهش مواد غذایی پر مزه، به مرور زمان. استفاده از دمنوش (اسطوخدوس + بهارنارنج + بابونه) با عسل روزانه ۳ لیوان ۲ ساعت بعد از هر وعده غذایی.
  • سرما سرما شدن استخوان های بدن: این نوع افراد اظهار می کنند که داخل استخوان های شان سرد است در حالی که بدن آنها از حرارت خوبی برخوردار است. این مسئله نشانه عدم فعالیت سلول های مادر مغز استخوان است. این سلول ها توسط ماده ای به نام اریتروپویتین تحریک و ساخته می شوند. اریتروپویتین در کلیه ها تولید می شود. متأسفانه در غلبه سودا سلول های کلیه آسیب جدی می بینند و بدن قادر نخواهد بود تا این ماده بسیار مهم را به مقدار کافی ترشح کند کاهش تولید این ماده مهم منجر به کاهش فعالیت سلول های مادر مغز استخوان و متقابلاً کاهش تولید گلبول های قرمز و سردی استخوان ها می گردد. درمان: بعد از اصلاح تعذیه، مصرف زنجبیل و دارچین همراه غذاهای روزانه، مصرف کمی زنیان بعد از وعده های غذایی، مصرف دمنوش هایی که برای کلیه مفید هستند مانند (بابونه، خارخسک، کاکل ذرت، گل گاوزبان، رازیانه، بومادران، بادرنجبویه و…)، مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند: (موز کاملاً رسیده، سیب درختی، انجیر، انگور، کشمش، بادام، فندق و…). مصرف مایعات کافی خصوصاً میوه جات آب دار.
  • کندی عکس العمل: مغز انسان مسئول فرماندهی و دستور به اندام های بدن جهت فعالیت می باشد. اگر این عضو حیاتی و حساس دچار آسیب گردد پیام ها به صورت کامل به اندام های بدن نرسیده و شخص کارهای خود را به کندی و با صرف وقت زیاد انجام می دهد. درمان: مصرف دمنوش اسطوخدوس با عسل روزانه ۳ لیوان، کمک شایانی به پاکسازی مغز از مواد زائد و بهینه سازی عملکرد آن می کند. مصرف نصف قاشق چایخوری «گلپر» همراه یا بعد وعده های غذایی نیز در بهبود فعالیت های مغز کمک کننده است. استفاده از زنجبیل و زعفران داخل غذا مفید است، استفاده از دمنوش (بابونه + بادرنجبویه + بهارنارنج + به لیمو) با عسل روزانه ۱ تا ۲ لیوان، نیز برای افزایش کارایی مغز مفید هستند. مصرف یک روز در میان کندر (اندازه نخود) با کمی عسل.
  • اندیشه های بد و خیالات خزن انگیز: تعداد زیادی از گلبول های قرمز که نقش مهمی را در بدن ایفا می کنند. در غلبه سودا از بین رفته و عامل خیلی از بیماری های جسمی و روحی روانی می گردند. با شروع بیماری ها، شخص فکرهای زیادی در ذهنش خطور می کند که اکثر آنها منفی هستند. وقتی انسان از لحاظ جسمی و روحی دچار اختلال می شود فکرهایی در مورد آینده ذهن او را درگیر می کند که اگر الآن با این مشکلات روبه رو هستم چند سال آینده چه خواهد شد. در حالی که خداوند در قرآن می فرماید: افرادی که ایمان می آورند و بر ایمانشان پایبند و پایدار هستند ترس و نگرانی سراغ شان نمی آید و آنها اهل بهشت جاودان (همیشگی) هستند. فردی ایمان دارد که مطالب بیان شده در قرآن را در زندگی خود اجرا کند (هر چه بیشتره بهتر در این صورت آرامش و شجاعت به سراغ انسان می آید و آرامش هدیه ای بزرگ است که حتی بهشتیان نیز از آن برخوردارند. کسانی که روز خود را با افکار مثبت آغاز می کنند و تا پایان شب هرگونه فکر منفی را از خود دور می کنند، زندگی شادتری نسبت به دیگران دارند. فعالیت منفی مغز (ناشی از فکر منفی) باعث ضعف سیستم ایمنی و افکار مثبت باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند. افرادی که افکار مثبت و خوشبینانه دارند سالم تر بوده و عمر طولانی تری دارند. دانشمندان نقاطی را در مغز شناسایی کرده اند که به افکار منفی و مثبت عکس العمل نشان می دهد، و متوجه شده اند افرادی که نقاط مثبت مغزشان بیشتر فعال است سرحال تر بوده و زندگی شاداب تری دارند. جدال والدین در فرزندان تنش ایجاد کرده و آنها را دچار افکار منفی می کند که آثار این تفکرات منفی در ازدواج و زندگی خانوادگی آنها نیز تأثیر گذار خواهد بود. وجود افکار منفی تا حدودی طبیعی است، اما اگر مستمر بوده و کل زندگی را تحت تأثیر قرار بدهد باید به فکر درمان و رهایی از آن بود. درمان اندیشه های بد و خیالات حزن انگیز: چون دلیل این بیماری هم اختلالات جسمی است و هم روحی پس برای درمان باید به هر دو بعد پرداخت رعایت کلیه توصیه های مربوط به غلبه سودا. مصرف دمنوش (افسنطین + زعفران + بید مشک + اسطوخدوس + گل سرخ) با عسل روزانه چند لیوان چه بخواهید و چه نخواهید شرایط خارجی و صحبت سایر آدم ها ما را ناراحت کرده و اینجا است که افکار منفی به مغز ما هجوم می آورند! اما این که چه قدر این افکار را گسترش داده و می پرورانیم کاملاً دست خود ما است. بنابراین دائم مثبت فکر کنید و حرف های مثبت بزنید.
  • توهم: توهم حالتی از تغییر هوشیاری است که در آن فرد موضوعاتی را احساس و ادراک می کند که واقعیت خارجی ندارند. مانند توهم (بصری، شنیداری، بویایی، لمسی و…). این بیماری زمانی اتفاق می افتد که قدرت مغز در تجزیه و تحلیل مسائل کم شود یعنی بخش هایی از مغز که مسئول تفسیر اصوات، تصاویر و… هستند، دچار آسیب شده و مسائلی را درک می کنند که اصلا وجود خارجی ندارد. درمان توهم: رعایت توصیه های غذایی مربوط به غلبه سودا. در صورت شدید شدن بیماری: مصرف دمنوش افتیمون به صورت روزانه ۳ لیوان، ۴۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی یا یک و نیم ساعت بعد غذا با عسل مصرف شود. در صورت داشتن طبع گرم می توان آن را با گل ختمی مصرف کرد.
  • بی حوصلگی در حرف زدن و شنیدن حرف های دیگران: با غلبه سودا نوعی کم خونی در بدن به وجود می آید که یکی از نشانه های آن کم شدن حوصله است حتی در گفت و گو با دیگران. درمان: مصرف سبزیجات تازه همراه ۳ وعده غذایی. اضافه کردن زیره سیاه به غذاهای روزانه، مصرف آویشن بعد از وعده های غذایی، مصرف دمنوش (به لیمو + بهارنارنج) با عسل روزانه ۲ الی ۳ لیوان.
  • فراری و متنفر از کار و فعالیت: احساس ترس، عصبانیت، خجالت و فرار از یک موقعیت خاص به شکل ناخودآگاه را نفرت می گویند. چنان چه استرس، بسیار شدید باشد و فرد نتواند از آن فرار کند یا با آن بجنگد، در او احساس تنفر شکل می گیرد. تعدادی از افراد در مواجهه با بعضی مکان ها یا بعضی اشخاص، دچار احساس ناخوش آیند می شوند. همچنین برخی علائم فیزیولوژیک مانند تپش قلب، فشار خون، احساس تنگی نفس، افزایش تعداد تنفس و خستگی مفرط نیز از علائم آن است که از غلبه سودا نشأت می گیرد. به لحاظ گوارشی نیز تهوع و استفراغ، اسهال، دل پیچش، خشکی دهان، لرزش و تعریق از علائم شایع آن هستند. علت تنفر از کار و فعالیت: تحریک بیش از حد نقاط خاصی از مغز به ویژه هیپوتالاموس در غلبه سودا یکی از عمده دلایل این بیماری است. سوء تغذیه، کم خونی، ضعف اندام های حیاتی بدن مانند قلب و معده، غلظت خون و عدم رسیدن کامل مواد غذایی به خیلی از سلول ها، شخص را تنبل و بی پروا کرده و انجام کارهای روزانه را از انسان سلب می کند این نوع افراد حتی به مسافرت و دید و بازدید هم علاقه ندارند. درمان: حذف کلیه غذاهای ممنوعه ۲. تنوع غذایی (مصرف کلیه غذاهای سالم حاوی ویتامین ها و املاح و مواد معدنی در طول روز حتی به مقدار اندک طبق طبع و نشانه های هر فرد) ۳. رعایت آداب غذا خوردن ۴. دوری از استرس های روزانه ۵. حفظ آرامش و داشتن اندیشه های مثبت ۶. نداشتن یبوست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.