کاربر

عدس پلو با کلم برگ

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: 2/1 دو پیمانه
  2. عدس: 2/1 یک پیمانه
  3. کلم برگ خرد شده: ۴ پیمانه
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، زنجبیل، دارچین: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و عدس را از قبل خیس می کنیم. عدس را با مقداری آب می پزیم تا کاملاً بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کلم برگ های خرد شده را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. در پایان کار، مقدار کمی نمک، دارچین و زنجبیل را به مواد تفت داده شده اضافه می کنیم. برنج را نیز با آب و کمی نمک جوشانده، و سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل کمی زعفران آب شده نیز به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای مزاج های معتدل
  2. مفید برای کم خونی
  3. تقویت عمومی بدن
  4. مقوی امور جنسی
  5. دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
  6. تقویت کننده حافظه

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.