کاربر

عدس پلو با کشمش و گردو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: ادویه موجود در غذا، کاسنی و شاتره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. عدس: ۱ پیمانه
  3. کشمش: ۱ پیمانه
  4. گردو: ۱۶ عدد
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، زنجبیل، دارچین: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و عدس را از قبل خیس می کنیم. عدس را با مقداری آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. گردو را مدت کمی خیس کرده، سپس آن را آبکش کرده و نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه عدس، کشمش، گردو و دارچین لایه به لایه در قابلمه می ریزیم. در انتها مقداری زعفران آب شده به پلو افزوده و آن را با حرارت سپس گردو و زنجبیل را به ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای بلغمی مزاج ها
  2. مفید برای کم خونی
  3. تقویت عمومی بدن
  4. مقوی امور جنسی
  5. دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
  6. تقویت کننده حافظه

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.