کاربر

ظروف تفلون

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

ظروف تفلون: عبارت است از اصولاً “تفلون” نام نوع خاصی از ظروف نیست بلکه نام یکی از با سابقه‌ترین محصولات شرکت Du Pont سازنده ظروف نچسب است، اما امروزه به همه ظروف نچسب در تداول عامّه، عنوان تفلون اطلاق می‌شود؛ پیدایش این ظروف به سال 1938 میلادی باز می‌گردد که شیمیدانی به ‌نام پلانک در این شرکت آمریکایی و به‌طور تصادفی، ماده‌ای پلیمری به ‌نام «پلی‌تترافلوئورواتیلن PTFE » را کشف کرد و نام تجاری تفلون را بر آن نهاد. “تفلون” یکی از انواع مواد پلیمری است که رویه فلز را پوشانده، از چسبیدن مواد غذایی به ظرف در حین پخت جلوگیری می‌کند؛ دو خصوصیت ویژه‌ای که این پوشش را در مقابل سایر پوشش‌ها برتری می‌بخشد، مقاومت حرارتی بالا و مقاومت زیاد در برابر اسیدها و قلیاها است؛ تفلون در مقایسه با پوشش‌های نچسب دیگر از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار است.

ملاحضات ضروری در استفاده از ظروف تفلون:

  1. هنگام خرید ظروف تفلون حتماً به علامت استاندارد ملی توجه کنید و به ‌دلیل پایین بودن قیمت، انواع غیر استاندارد را انتخاب نکنید.
  2. قبل از استفاده برای اولین بار از ظرف، آن را با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید و با روغن زیتون یا کنجد آغشته کنید.
  3. تا حد امکان از این ظروف در تهیه غذا استفاده نکنیم؛ برای تهیه غذاهای مایع مانند سوپ و جوشاندن شیر که نیازی به خاصیت نچسب بودن این ظروف ندارید از آنها استفاده نکنید.
  4. غذای بچه‌ها را در تفلون نپزید.
  5. برای شست ‌و شوی این ظروف حتماً از (ابر) استفاده کنید و با اسفنج زبر یا سیم ظرف‌شویی به جان قابلمه‌های تفلونی خود نیفتید، در ضمن بهتر است از پودرهای شوینده استفاده نکنید و به استفاده از مایع ظرف‌شویی بسنده کنید.
  6. قاشق فلزی را به ته ظرف تفلونی نکشید و برای این کار از قاشق‌های چوبی یا تفلون استفاده کنید.
  7. از ظروف تفلونی که دچار آسیب شده‌اند و بر اثر شست ‌و شو یا کشیدن قاشق خراش‌هایی در آنها ایجاد شده است به هیچ وجه استفاده نکنید.
  8. موقع استفاده از این ظروف، تهویه خوبی برقرار کنید (روشن کردن هود از ابتدای آشپزی؛ باز کردن پنجره‌ها و…
  9. شعله اجاق گاز را زیاد نکنید و از حرارت دادن ظرف خالی جداً پرهیز کنید.
  10. ظروف تفلون داغ را بلافاصله بعد از استفاده در آب سرد فرو نبرید چرا که باعث می‌شود ماده پوشاننده سطح ظرف ناپایدار شده، موقع استفاده بعدی وارد مواد غذایی شود.
  11. حتی‌الامکان در زمان پخت ‌و پز در ظروف تفلون و چند ساعت پس از آن، پرندگان خانگی را به محلی ببریم که احتمال استنشاق بخارات آزاد شده از این ظروف کمتر باشد.
  12. هرگز برای صرفه‌جویی و کمک به اقتصاد خانواده به بازسازی ظروف تفلون خود فکر نکنید و به‌دنبال راه‌های دیگری باشید؛ با توجه به مورد تأیید نبودن واحدهای بازسازی تفلون و نوع تفلون مصرفی، فعالیت این‌گونه واحدها غیرمجاز اعلام شده است.

مضرات ظروف تفلون:

  1. این نوع ظروف عموماً بهداشتی نیستند؛ زیرا تفلون ماده ای شیمیای به نام (پلی تترافلئورواتیلن) است که به صورت روکش برای ظروف آلومینیومی استفاده می شود و هنگام طبخ غذا به مرور کنده و همراه غذا خورده می شوند و این امر در طولانی مدت، عامل ایجاد بیماری های صعب العلاج می گردد. به هر حال، با گذشت زمان، ظروف تفلون به ظرف آلومینیومی تبدیل می شوند.
  2. در تهیه ظروف تفلون از کادمیم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است؛ به ‌ویژه در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است، این ماده به ‌مرور وارد غذا می‌شود و باعث بروز سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی می‌شود علاوه بر این، کادمیم در سنتز هموگلوبین دخالت می‌کند و منجر به کم‌خونی می‌شود.
error: محتوا محافظت شده می باشد.