طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، سرکه شیره، خوراکی های معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: 2/1 پیمانه
- شوید خشک یا تازه: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لوبیا را جدا از قبل خیس می کنیم. آب لوبیا را عوض کرده و آن را با آب جدید و مقداری نمک و زردچوبه کاملاً می پزیم. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده و چند دقیقه قبل از صاف کردن، لوبیا و شوید تازه را به آن افزوده، سپس برنج را آبکش می کنیم. اگر از شوید خشک استفاده کردیم، آن را موقع دم کردن، لابلای برنج می ریزیم. مقداری پودر دارچین و زعفران آب شده به برنج افزوده و آن را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مناسب برای بلغمی مزاج ها در فصل پاییز
- ضد چربی و کلسترول خون
- مقوی امور جنسی
- مفید برای کلیه
- تقویت عمومی بدن
- مفید برای کبد
- تقویت قلب
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.