طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه، عرق پونه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نیم کوب: ۲ پیمانه
- گشنیز و جعفری خرد شده: ۳ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- گوجه: ۵ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم، سپس با آب و مقداری نمک و زردچوبه مدتی می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، پس از آن گشنیز و جعفری را به آن اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. ۲ عدد از گوجه ها را نگینی خرد کرده و ۳ عدد دیگر را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه فلفل و زنجبیل به پیاز افزوده و مدتی می پزیم. گوجه را به برنج اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- ضد چاقی
- تقویت بینایی
- کبد و دستگاه گوارش
- خونساز
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.