مواد لازم:
- عسل طبیعی 1 قاشق غذاخوری
- تخم شربتی 2 قاشق مرباخوری
- آب خنک 1 لیوان
- یخ قالبی چند تکه
طرز تهیه:
- قبلاً تخم شربتی را با نصف لیوان آب در یک ظرف سفالی لعابی خیس کنید تا کاملاً بذرها متورم و لعابدار شوند.
- عسل را در لیوان تمیز بلوری بریزید و سپس تخم شربتی را به آن اضافه کنید و با یک چنگال تمیز به آرامی هم بزنید.
- سپس، به آن آب اضافه کنید و مرتب هم زدن را ادامه دهید تا کاملاً به صورت محلول در آید و مدتی صبر کنید.
- کمی یخ به آن اضافه نمایید و بعد از خنک شدن جرعه جرعه میل کنید.
- می توانید به این شربت مقداری آب زعفران، یا گلاب بیافزایید و سپس میل کنید.
خواص این نوشیدنی:
- آرام بخش، نشاط آور، ضد عفونی کننده، آنتی باکتری، ضد تهوع، خواب آور، اشتها آور، مفید برای افراد کم خون، مفید برای ناراحتی های گوارشی خصوصاً معده و روده، مفید برای تقویت حافظه، مفید برای رشد کودکان، مفید برای آرامش اعصاب و روان، مفید برای از بین بردن استرس، محرک روده برای اجابت مزاج، ایجاد نظم در سیستم گوارش، پاکسازی کبد.
- برای افرادی که از بدن داغی برخوردارند، این نوشیدنی بسیار مفید است.
نکته:
- شربت هایی که نیاز به پخته شدن دارند را با حرارت بسیار ملایم می پزیم و زمانی که در مورد شربت هایی که با عسل درست می شوند، باید عسل را با آب نیم گرم مخلوط کف کردند، کف آن را جدا می کنیم.
- شربت های پخته شده باید قوام بیاید و کمی غلظت داشته باشد. کرد.
- در مورد شربت هایی که با عسل درست می شوند، باید عسل را با آب نیم گرم مخلوط کرد.