طبع غذا: سرد و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عسل، خرماف سیاهدانه، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم: ۶ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- بلغور جو: ۱ پیمانه
- سبزی سوپ خرد شده: ۴ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره: در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری نمک و زردچوبه مدتی می پزیم. گل کلم را به صورت گل گل شده خرد می کنیم. هویج را نگینی خرد می کنیم. گل کلم و هویج را به همراه سبزی، فلفل و زنجبیل به بلغور افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حـرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های گرم و خشک
- ملين
- ضد چاقی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.