طبع غذا: سرد و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عسل، خرما، سیاهدانه، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم گل گل شده: ۴ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- بلغور جو: ۱ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- آب لیموترش تازه یا آبغوره: در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو را از قبل خیس کرده، سپس با آب و کمی نمک و زردچوبه می پزیم، مدتی که از پخت آن گذشت، گل کلم را به بلغور اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه فلفل و زنجبیل مدتی جدا پخته و به بقیه مواد اضافه می کنیم. اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود در صورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های گرم و خشک
- ملین
- ضد چاقی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.