طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، کاکوتی، آویشن، مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود فرنگی: ۲ پیمانه
- کدو خرد شده: ۲ پیمانه
- هویج: ۱ عدد
- بلغور جو: ۱ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره: به میزان لازم
- لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره: در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری نمک و زردچوبه مدتی می پزیم. کدوها را رنده کرده و هویج را به صورت نگینی خرد می کنیم. مدتی که از پخت بلغور گذشت کدو، هویج و نخود فرنگی را به همراه مقداری فلفل، زنجبیل و پودر زیره به آن افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- خون ساز
- ملين
- مفید برای کبد، دیابت و تقویتی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.