طبع غذا: معتدل به سمت گرم
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- مرزه خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- تره خرد شده: ۲ پیمانه
- بلغور گندم: ۱ پیمانه
- بلغور جو: 2/1 پیمانه
- برنج نیم کوب: ۴ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- آبغوره: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور گندم و جو را از قبل خیس کرده و به همراه برنج، سبزی، مرزه خشک، آب و کمی نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه می پزیم. پس از آن گوجه فرنگی رنده شده (یا در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود) را به همراه کمی نمک و فلفل مدتی در ظرفی جدا می پزیم، سپس آن را به مواد قبلی اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. هنگام صرف غذا، می توان از چاشنی آبغوره استفاده کرد.
خواص:
- ملين
- مفید برای تقویت شنوایی
- ضد دیابت
- ضد چربی و کلسترول خون
- تقویت امور جنسی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.