طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق پونه، عرق مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ماش: 2/1 پیمانه
- کدو سفید یا کدو خورشتی خرد شده ۳ پیمانه
- برنج نیم کوب 2/1 پیمانه
- گشنیز و شوید خرد شده ۳ پیمانه
- نمک، زردچویه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
- ليموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره در صورت تمایل
طرز تهیه:
- برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. برنج و سبزی را با آب، کمی نمک و زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم، ماش را با مقداری آب می پزیم. مدتی که از پخت ماش گذشت کدو نگینی شده را به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم، همه مواد پخته شده را به همراه فلفل و زنجبیل با هم مخلوط کرده و اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل، می توانیم از چاشنی لیمو ترش تازه، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- ملین
- ضد چربی و کلسترول خون
- پاکسازی کبد
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.