طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ماش ۳ پیمانه
- جعفری خرد شده ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
- لیمو ترش تازه یا آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه:
- ماش را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم. بعد از مدتی جعفری را به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. گوجه را با کمی آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود، سپس به همراه نمک، فلفل و زنجبیل مدتی جدا ریخته و به کل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای قاعدگی های مسدود زنان
- تصفیه کننده خون
- ضد چربی و کلسترول خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.