طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لپه 2/1 پیمانه
- بلغور جو ۱ پیمانه
- هویج ۱ عدد متوسط
- ساقه کرفس خرد شده ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه و بلغور جو را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه می پزیم. بلغور جو را به همراه آب، کمی زردچوبه و نمک می پزیم، مدتی که از پخت آن گذشت هویج رنده شده و کرفس نگینی شده را به همراه لپه به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با کمی آب، فلفل و زنجبیل در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و مدتی آن را جدا می پزیم، سپس به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مقوی عمومی
- مفید برای کبد
- ضد چربی
- ضد کلسترول خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.