طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق زنیان، عرق کاکوتی، عرق زیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سبز خرد شده: ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- کدو: ۲ عدد متوسط
- بلغور جو: 2/1 پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور جو و گندم را از قبل خیس کرده، سپس با آب و کمی نمک و زردچوبه مدتی می پزیم. لوبیا سبز را به برش های ۱ سانتی خرد کرده و آن را بخارپز یا با مقدار کمی آب، آب پز می کنیم. کدو را رنده کرده و مدتی از پخت بلغور گذشت، همراه لوبیا سبز به سوپ اضافه کنیم و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را به همراه کمی آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و با مقداری فلفل و زنجبیل مدتی جدا می پزیم، سپس آن را به سوپ افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- ملين
- مفید برای کبد، دیابت و تقویتی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.