طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق پونه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- قمری ۱ عدد متوسط
- هویج 1 عدد بزرگ
- لپه 4/3 پیمانه
- بلغور جو ۱ پیمانه
- سبزی سوپ خرد شده ۳ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه و بلغور را از قبل خیس کرده، لپه را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم. بلغور را نیز جدا با آب و کمی زردچوبه پخته، سپس هویج و قمری را رنده کرده و به همراه سبزی، نمک، فلفل و زنجبیل به آن افزوده و مدتی می پزیم. در انتها لپه را به سوپ اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خون ساز
- مقوی عمومی بدن
- تقویت نیروی جنسی
- ضد چربی خون
- ضد دیابت
- مفید برای کبد
- مفید برای بینایی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.