طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- عدس 2/1 یک پیمانه
- کدو سفید یا کدو خورشتی خرد شده ۲ پیمانه
- برنج نیم کوب: 2/1 یک پیمانه
- شوید خشک یا تازه به میزان لازم
- پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. کدو را به برش های ۲ سانتی خرد می کنیم. برنج را مدتی با آب و کمی نمک و زردچوبه می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت کدو را به همراه ادویه، فلفل و زنجبیل به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. پیاز و کدوی تفت داده شده را به همراه عدس و شوید به برنج افزوده و اجازه می دهیم غذا داده، سپس با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای مزاج های گرم و خشک
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.