طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- شلغم 500 گرم
- جوی پوست کنده 1 پیمانه
- سبزیجات پاک شده (گشنیز، جعفری و اسفناج) 200 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 5 تا 7 قاشق غذاخوری
- هویج فرنگی متوسط 2 عدد
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
- آب لیموترش تازه به قمدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
- ابتدا جو را پاک کرده، به همراه چند لیوان آب، روی حرارت مناسب قرار دهید تا بجوشد، بعد، پیاز خلال شده و هویج رنده شده را به آن اضافه کنید، پس از چند جوش خوردن، قارچ رنده یا خلال شده را به همراه شلغم درشت رنده شده یا ریز خرد شده، گشنیز و جعفری رنده شده، پونه کوهی، نمک، فلفل و سایر ادویه جات به آن افزوده، حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا جا بیفتد. برای جا افتادن غذا، بهتر است آن را به مرور هم بزنید، سوپ را در یک ظرف مناسب کشیده، به همراه روغن زیتون و آب لیموترش تازه میل کنید، این سوپ را به عنوان یک وعده غذا می توان مصرف کرد و برای سرماخوردگی بسیار مفید است و بهتر است مقداری فلفل سیاه به آن اضافه و به صورت گرم میل شود..
خواص:
- مفید برای مزاج های سوداوی
- مفید برای کبد و بینایی
- ملين
- ضد سرماخوردگی
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- مفید برای افراد سالخورده
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.