طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق آویشن، عرق زنیان
مواد لازم (برای 4 نفر):
- زرشک: 2/1 پیمانه
- بلغور جو: ۱ پیمانه
- ساقه کرفس: ۴ پیمانه خرد شده
- هویج: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، دارچین: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور جو را از قبل خیس می کنیم. ساقه کرفس را به صورت نگینی خرد کرده، هویج را با رنده ریز رنده می کنیم. بلغور جو را به همراه کرفس و هویج با آب و مقداری نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل و دارچین با حرارت ملایم می پزیم. زرشک را نیز جدا کمی دم کرده و مدتی که از پخت سوپ گذشت به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- ملين
- مفید برای کبد
- تصفیه کننده خون
- ضد چربی
- ضد دیابت
- تقویت بینایی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.