طبع غذا: سرد و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق زنیان
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور جو 2/1 پیمانه
- بلغور گندم 2/1 پیمانه
- کدو ۴ عدد
- هویج ۱ عدد
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، آویشن به میزان لازم
- لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو و گندم را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت آن گذشت هویج رنده شده و کدوی نگینی شده را به همراه فلفل و زنجبیل به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل و نیاز می توان از چاشنی لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره و آویشن استفاده کرد.
خواص:
- برای مزاج های گرم و خشک
- مناسب برای فصل تابستان
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.