مواد لازم:
- ارده 5 تا 6 قاشق غذاخوری
- نخود پخته 6 تا 7 قاشق غذاخوری
- سیر 1 حبه
- آب لیموترش تازه نصف لیوان
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
- سرکه سیب 5 تا 6 قاشق غذاخوری
- روغن مایع 1 لیوان
- کتیرای گل آسیاب شده 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- نخود را که از شب قبل خیس کرده ایم، می پزیم؛ به طوری که پس از پختن، آب آن کامالاً کشیده شود، پس از سرد شدن، آن را به همراه ارده، آب لیموترش تازه، سیر، نمک، فلفل قرمز و روغن مایع در مخلوط کن کاملاً مخلوط کرده به غلظت دلخواه می رسانیم. برای بهتر شدن و غلیظ تر شدن سس، آن را به مرور مخلوط می کنیم؛ یعنی چند بار مخلوط کن را روشن و خاموش کرده، چند دقیقه صبر می کنیم تا مواد سس کاملاً مخلوط شود. باید دقت کرد که سس بیش از حد رقیق نشود، در صورت رقیق شدن سس، کمی نخود پخته و در صورت غلیظ شدن، مقداری روغن مایع و آب لیموترش تازه به آن می افزاییم تا به صورت دلخواه، درآید. این سس را می توان به همراه فلافل کتلت، سبزیجات خام و یا سبزیجات بخارپز مانند ساقه کرفس، گل کلم، کلم بروکلی و هویج میل کرد.