مواد لازم:
- جوانه نخود سفید 5 قاشق غذاخوری
- ارده سفید 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون بکر 1 لیوان
- آب لیموترش تازه دو سوم استکان
- سرکه سیب 2 قاشق غذاخوری
- پودر برگ آویشن 1 قاشق چایخوری
- نمک دریا 1 قاشق چایخوری سر صاف
- ژل کتیرای گل 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- همه مواد را در مخلوط کن یا ظرف گوشت کوب برقی بریزید و آن را به مرور خوب مخلوط کنید تا سس یکنواختی به دست آید و ذرات نخود به چشم دیده نشود. این سس نیز مصارف زیادی در غذای روزمره دارد از جلمه برای استفاده در انواع سالادها و غذاهای خام گیاهی.
خواص این سس:
- به خاطر داشتن آویشن، خاصیت میکروب کشی دارد و عفونت ها را از بین می برد.
- این سس، برای نفخ و ورم معده و روده مناسب است و آرامش خوبی به شخص می دهد.
نکته:
- ترکیب اصلی سس های خام را موادی مانند لیموترش تازه، انواع جوانه ها، ادویه جات طبیعی، روغن زیتون بکر، روغن کنجد بکر، کتیرا، نعناع، پونه، کمی نمک، کنجد آسیاب شده یا ارده و انواع سبزیجات و ریشه ها تشکیل می دهد.
- در تهیه انواع سس ها، خوب مخلوط شدن مواد و یکنواخت بودن آن اهمیت زیادی دارد، برای تحقق این منظور، استفاده از گوش کوب برقی پیشنهاد می شود که دارای لیوان مناسبی برای درست کردن و آماده نمودن انواع سس ها می باشد. چنانچه مواد اولیه سس خوب مخلوط نشود، سس دوفاز شده و طعم و مزه دلخواه را نخواهد داشت.