طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور جو درشت: ۴ پیمانه
- سبزی پلویی خرد شده: ۵ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه و ادویه تفت داده، سپس سبزی را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. بلغور را با ۸ پیمانه آب و کمی نمک می پزیم، وقتی که آب غذا تقریباً تمام شد، مواد آماده شده و در انتها مقداری زعفران آب شده به غذا افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- ضد دیابت و پروستات
- ضد کم خونی
- مقوی حافظه
- ضد چربی و کلسترول
- تقویت عمومی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.