کاربر

زیره پلو با نخود فرنگی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. زیره سیاه: 2/1 پیمانه
  3. نخود فرنگی: ۳ پیمانه
  4. جعفری خرد شده: 2/1 پیمانه
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. نخود فرنگی را با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس جعفری را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. برنج را با ۵ پیمانه آب، نمک و زیره سیاه می پزیم. وقتی آب برنج تقریباً تمام شد، مواد آماده شده و زعفران آب شده را به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم کنیم.

خواص:

  1. مناسب برای بلغمی مزاج ها در فصل پاییز
  2. مفید برای استخوان ها و پوست
  3. تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
  4. ضد چربی و کلسترول خون
  5. مفید برای قلب و کبد

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.